Contador, câștigătorul Turului Spaniei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Contador, câștigătorul Turului Spaniei
Contador, câștigătorul Turului Spaniei

Ciclistul spaniol Alberto Contador a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Spaniei.

Autor: Raluca Grigore

Al treilea mare tur al anului, după Il Giro și Le Tour de France, Vuelta s-a desfășurat între 18 august și 9 septembrie și a fost câștigată de Alberto Contador. Acesta a îmbrăcat pentru a doua oară în carieră tricoul roșu, cel al liderului Turului Spaniei, după ediția din 2008.

Astfel a ajuns la cinci mari tururi câștigate oficial, după ce două titluri (Le Tour de France 2010 și Il Giro 2011) i-au fost retrase în urma suspendării de doi ani pentru control pozitiv cu clenbuterol în Turul Franței din 2010. Titlurile deținute de rutierul echipei Saxo-Bank sunt: Turul Franței 2007 și 2009, Turul Italiei 2008 și Turul Spaniei 2008 și 2012.

„S-a spus de multe ori că Alberto Contador este marele favorit, dar eu am ştiut mereu că o să fie foarte greu. Am câştigat acest Tur al Spaniei după o perioadă lungă fără ciclism şi am simţit în unele momente cît poate fi de dificil. Dar, dacă nu aş fi crezut în şansele mele, probabil că aş fi rămas pe locul secund. Şi nu aş fi atacat pe Fuente Dé. Poate am câştigat prin curaj, prin refuzul de a mă mulţumi cu locul 2 şi prin felul meu de a aborda fiecare cursă.“ a precizat ciclistul în vârstă de 29 de ani.

Simon Clarke a obținut primul loc în clasamentul cățărătorilor, Joaquim Rodriguez a fost recompensat cu tricoul verde, fiind câștigătorul ierarhiei pe puncte, dar și cu cel alb, rezervat învingătorului din clasamentul combinatei. Pe locul doi în clasamentul general al turului s-a aflat Alejandro Valverde, iar podiumul a fost completat de Joaquim Rodriguez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel