Consumul excesiv de zahăr dăunează. Iată cele cinci simptome
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Nicole Michalou, Pexels
Fotografie de la Nicole Michalou, Pexels
Consumul excesiv de zahăr dăunează organismului. Iată cele cinci simptome care îţi spun că ar fi momentul să ai grijă la elimentaţie. 

1. Schimbări de stare

Zahărul se absoarbe în corp mai rapid decât proteinele, astfel că duce la creşteri şi scăderi bruşte de energie. Astfel, apar stările de foame, furie, anxietate. 

2. Dureri de cap

În cazul în care cantitatea consumată de zahăr este mai mare decât cea indicată, acest aspect ar putea duce la hipoglicemie. Din cauza scăderii bruște a zahărului din sânge, te poți confrunta cu multiple dureri de cap, scrie elle.ro.

3. Dezechilibru hormonal

Acest lucru apare cu precădere la femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice. Excesul de zahăr, combinat cu stresul, poate duce la un dezechilibru hormonal pentru femeile sub 30 de ani. 

4. Acnee

Dezechilibrul hormonal poate apărea în multe forme, însă cel mai des întâlnită formă este acneea. Sfatul nostru este să-ți menții rutina zilnică de îngrijire a tenului, dar să reduci pe cât posibil consumul de zahăr.

5. Imposibilitatea de a slăbi

Dacă mănânci sănătos și faci mereu sport, dar cu toate acestea tot nu vezi rezultate vizibile în încercarea ta de a scăpa de kilogramele în plus, poate ar fi momentul să-ți reevaluezi alimentația. Din cauza excesului de glucide, organismul nu va putea arde corespunzător grăsimile. Sigur, ca sursă rapidă de energie, zahărul poate părea alegerea bună, însă corpul are nevoie să-și extragă energia și din grăsimi.

Beneficiile ciocolatei pentru sănătate. Rezultate impresionante pentru cei care o consumă timp de două săptămâni

Oamenii de ştiinţă al căror studiu a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition pot garanta beneficiile ciocolatei. Experţii au efectuat un sondaj la care au participat peste 20 de mii de englezi.

În cursul cercetării, experţii au descoperit că subiecţii care consumau două batoane de ciocolată pe zi aveau cu 11% mai puţine şanse de a suferi de un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care nu mâncau deloc ciocolată. În plus, iubitorii de ciocolată au un risc cu 25% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, scrie Rador, citând Zdrave.

Studiul devine şi mai interesant dacă luăm în considerare faptul că majoritatea participanţilor au consumat ciocolată cu lapte, nu neagră. Ciocolata neagră este considerată mai sănătoasă datorită conţinutului scăzut de zahăr.

La Institutul din Copenhaga, cercetătorii au ajuns la concluzia că o bucată mică de ciocolată neagră poate atenua senzaţia de foame, iar experţii de la Universitatea din L'Aquila, Italia, au descoperit că persoanele care au mâncat o bucată de ciocolată neagră timp de două săptămâni şi-au redus aportul de zahăr cu 50%.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că ciocolata poate avea în continuare un impact negativ asupra sănătăţii. Laptele şi ciocolata albă au în principal această proprietate. Abuzul duce la obezitate, distrugerea smalţului dinţilor, probleme cu tractul gastro-intestinal, diabet, alergii şi probleme de piele.

CITEŞTE ŞI Alimentul de tip fast-food care nu dăunează sănătății. "Nu trebuie consumat cu băuturi reci" - Nutriționist, recomandare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel