Construirea unui bloc peste vestigiile cetății antice Tomis, sistată
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Constructii
Constructii
Lucrările pentru construirea unui bloc cu patru etaje în Cetatea Antică Tomis, peste vestigii, au fost sistate de procurori. Măsura vine după protestul unor localnici, dar și după ce tone de pământ pline cu piese arheologice au fost scoase din cetatea Tomis şi aruncate pe un câmp.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de deputatul Stelian Ion, cel care a făcut și plângerea, iar informația a fost confirmată pentru Mediafax de Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

„Am reuşit să-i oprim! În urma plângerii depuse de colegii mei s-a deschis dosar penal, iar organele de cercetare penală au luat măsura sistării construcţiei unei clădiri pe vestigii ale cetăţii antice Tomis, în zona Lupoaica. Arheologii vor fi şi ei implicaţi pentru a constata în ce măsură lucrările de până acum au afectat situl. Administraţia locală PSD şi complicităţile din consiliul local au pierdut o bătălie în primul datorită reacţiei oamenilor care au protestat la faţa locului. Cu bună credinţă şi prin acţiune tenace, putem opri degradarea Constanţei şi îi putem reda aura istorică”, a scris deputatul citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel