România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 12 mai, 16:04
Consiliul Superior al Magistraturii, NOI decizii în contextul pandemiei
CSM
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat decizia ca vacanța judecătorească să poate fi efectuată doar în luna august.

Judecătorii vor avea, în acest an, doar o lună de vacanţă, în intervalul 1-31 august. Asta, în condiţiile în care instanţele trebuie să recupereze perioada în care nu au luat în discuţii dosare din cauza epidemiei de coronavirus.

În acelaşi timp, CSM a decis și că se poate efectua concediul de odihnă anual pentru întregul personal al instanţelor judecătoreşti şi în afara duratei vacanţei judecătoreşti, fără a perturba buna desfăşurare a activităţii instanţei.

În hotărăre, Consiliul a precizat, de asemenea, că toate activitatea cu publicul se va desfăşura doar pe bază de programări.

„(...) cu respectarea regulilor de distanţare socială şi doar în măsura în care justiţiabilii nu au posibilitatea de a consulta dosare ori evidenţe în format electronic. În cazuri excepţionale, preşedintele instanţei sau persoana desemnată de acesta va putea permite accesul şi fără o programare prealabilă.", se arată în decizia CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii recomandă ca accesul în instanţe să fie făcut cu 10 minute înainte de începerea şedinţei de judecată iar cauzele să fie programate astfel încât să se evite aglomerarea de persoane.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro