Consiliul Național al Elevilor: Haosul generalizat din educație continuă!
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Consiliul Național al Elevilor condamnă acțiunile guvernanților și face o nouă solicitare publică. 

Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor în format fizic pentru zilele de 25, 28 și 29 septembrie 2020, pentru școlile care vor fi secții de vot, în ciuda faptului că mai multe comitete județene pentru situații de urgență au luat decizia suspendării cursurilor și pentru data de joi, 24 septembrie. 

”Ministerul Educației și Cercetării a emis, de asemenea, un ordin care conține aceleași prevederi precum hotărârea CNSU. Consiliul Național al Elevilor condamnă ferm lipsa de responsabilitate și nepăsarea cu care guvernanții tratează actorii din teritoriu  - elevi, părinți și profesori, întrucât decizia de suspendare a cursurilor fizice a venit mult prea târziu, iar autoritățile locale au fost nevoite să ia decizii în baza unor declarații, și nu a unor decizii ferme venite de la nivel central. 

Solicitare către Guvern 

Solicităm Guvernului României să clarifice situația privind suspendarea cursurilor și să urgenteze procedura de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet,  întrucât orice perioadă în care orele de curs se desfășoară în format online înseamnă  cunoștințe pierdute pentru elevii care nu au acces la internet. În continuare, achiziția  primului lot de tablete este blocată, iar cele 82.000 de mii de dispozitive promise de  minister nu au ajuns la elevi nici până în ziua de astăzi, în condițiile în care ministrul  educației și cercetării, Monica Anisie, a declarat că orice suspendare a cursurilor fizice va  fi, pe viitor, înlocuită cu educația online”, se arată într-un comunicat de presă. 

”Haosul generalizat din educație continuă!”

„Haosul generalizat privind anul școlar 2020-2021 continuă! Astăzi aflăm, din  partea Guvernului României, faptul că lecțiile se vor desfășura în format online vineri, luni  și marți, în ciuda faptului că unele comitete pentru situații de urgență au aprobat  suspendarea cursurilor fizice și pentru ziua de joi. Elevii au nevoie de măsuri predictibile  și coerente! Anul școlar nu poate continua așa! Solicităm guvernanților să urgenteze  achiziția de dispozitive conectate la internet și să comunice zilnic stadiul licitațiilor pentru  aceste dispozitive.”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel