Consiliul Județean Neamț are o nouă echipă de conducere
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Noua conducere a CJ Neamț
Noua conducere a CJ Neamț
În urma ordinului  prefectului privind încetarea mandatului lui Ionel Arsene la conducerea Consiliului Județean Neamț,  instituția și-a ales o nouă  echipă de conducere.

Cu votul consilierilor județeni, Ion Asaftei a fost ales în funcția de președinte al instituției, iar Adrian Păduraru a fost desemnat vicepreședinte. Dragoș Chitic își păstrează mandatul de vicepreședinte pe care l-a obținut cu votul majorității, în 2020.

„Vreau să continuăm numeroasele proiecte ale Consiliului Județean pentru dezvoltarea Neamțului. Pentru mine nu este nimic nou, având în vedere că mulți ani am deținut mandatul de vicepreședinte al instituției și știu ce presupune activitatea din administrația publică. Sunt convins că voi avea o bună colaborare cu întregul aparat de specialitate. Mizez pe profesionalismul angajaților și pe sprijinul colegilor alături de care fac echipă – vicepreședinții Adrian Păduraru și Dragoș Chitic.

Le mulțumesc tuturor celor care astăzi mi-au acordat votul, demonstrând astfel că suntem o majoritate puternică“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Prefectul de Neamț, Vasile-Adrian Niţă, a anunţat, joi, că a semnat ordinul privind încetarea mandatului lui Ionel Arsene de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, acesta fiind ales din partea PSD.

„Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de OUG.57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr.96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene“, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv, vinerea trecută, de Curtea de Apel Braşov, la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă.

Vezi și: Ionel Arsene, condamnat definitiv. Ar fi plecat în concediu în Italia înainte de sentință - surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel