Consilierul USR-PLUS din Iaşi care a trădat partidul şi a votat bugetul local ar putea fi făcut viceprimar de PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Primăria Municipiului Iaşi
Facebook Primăria Municipiului Iaşi
Cezar Baciu, consilierul local USR-PLUS din Iaşi cu ajutorul căruia a trecut bugetul local, ar putea fi făcut viceprimar de către PNL, anunţă surse politice. Asta în ciuda faptului că USR-PLUS a anunţat că îi va retrage acestuia sprijinul politic. 

Cezar Baciu a contestat decizia în instanţă, astfel că rămâne momentan consilier local, ceea ce îi dă dreptul de a fi ales viceprimar. Consiliul Local Iaşi are programată o şedinţă luni, 7 iunie, iar pe ordinea de zi figurează şi alegerea celor doi viceprimari. Favoriţi ar fi, conform unor surse politice, Daniel Juravle de la PNL şi Cezar Baciu de la USR-PLUS. 

De reţinut este însă şi faptul că Cezar Baciu şi-ar pierde funcţia, dacă instanţa va da dreptate celor de la USR-PLUS. 

PNL şi PMP au 13 voturi în Consiliul Local şi mai au nevoie de doar unul pentru a forma o majoritate. Al 14-lea vot ar putea fi chiar cel al lui Cezar Baciu şi de data asta. 

Cezar Baciu, vot decisiv pentru bugetul Iaşului

Proiectul de buget pe anul 2021 a fost adoptat cu 14 voturi pentru, în condițiile în care propunerea a picat la vot în două ședințe precedente. Bugetul Iașului pe 2021 a fost votat cu 11 voturi ale aleșilor PNL, două ale aleșilor PMP și un vot dat de un consilier USR-PLUS. Conducerea USR-PLUS Iași a propus imediat după ședința de plen retragerea sprijinului politic al acestuia din rândurile sale.

„Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași vor propune Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Această excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Județean din cauza faptului că USR și PLUS sunt acum în procedură de fuziune”, a transmis Cosette Chichirău, liderul USR Iași după votul tânărului ales local. Totuși, cum la nivel național USR-PLUS și PNL se află într-o coaliție, este posibil ca liderii să nu-l excludă pe Cezar Baciu, potrivit bzi.ro.

Cine este Cezar Baciu

Cezar Baciu a ajuns în Consiliul Local după ce Filip Hăvârneanu a fost ales deputat în Parlamentul României. Baciu a fost al 11-lea candidat pe lista USR-PLUS și a beneficiat de locul lăsat liber în Consiliul Local de către Hăvârneanu. Cezar Baciu a ajuns pe lista alianței pe filiera USR.

Conform declarației de avere, pe parcursul anului 2020, acesta a avut un venit de circa 26 de mii lei ca agent de vânzări la o societate privată. În rest, tânărul ales local nu deține terenuri, locuințe sau alte bunuri. Reprezentanții USR-PLUS nu au oferit vreun punct de vedere asupra votului dat de Cezar Baciu în Consiliul Local. La prima ședință de buget pe anul 2021, deputatul Cosette Chichirău a venit în sala de plen pentru a se asigura că niciun consilier local USR-PLUS nu va vota pentru proiect, potrivit sursei citate.

Ce a declarat primarul Mihai Chirica

"Dragi ieșeni, trebuie sa știți că acest buget a fost votat responsabil de cei care iubesc Iașul si au simțul onoarei față de jurământul dat în fața dumneavoastră. Tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, care au votat bugetul le transmit: RESPECT!

Respect pentru consilierii PNL, respect pentru consilierii PMP, respect pentru domnul consilier Cezar Baciu și pentru lecția de moralitate arătată unor politicieni care uita de alegatori!

Domnule Baciu, știu ce este în sufletul dumneavoastră, am trecut prin asta, dar vă rog să mă credeți că puteți fi mândru de imaginea politică și de cetățean pe care ați dobândit-o astăzi!", a declarat Mihai Chirica pe 13 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel