Consecințele revoltei din Hong Kong. Actorul Gregory Wong este printre cei care au fost trimiși la închisoare
Află mai multe despre decizia unui judecător cu privire la asaltul asupra legislativului din Hong Kong în timpul protestelor din 2019.
Gregory Wong, actorul din Hong Kong, a fost încarcerat împreună cu alte 11 persoane pentru implicarea lor în asaltul asupra legislativului în timpul protestelor din 2019.
Wong a fost încarcerat pentru puțin peste șase ani - una dintre cele mai lungi sentințe pronunțate sâmbătă de către tribunalul districtual.
Activiștii Ventus Lau și Owen Chow s-au numărat, de asemenea, printre cei care au primit pedepse cu închisoarea legate de protestul pro democrație.
Între timp, doi jurnaliști au fost amendați pentru că au intrat ilegal în sala Consiliului Legislativ în acel moment.
Cei mai mulți dintre acuzați au fost găsiți vinovați de revoltă.
Incidentul a avut loc în iulie 2019 și a fost considerat un moment-cheie în cadrul protestelor pro democrație care au izbucnit din cauza unei legi controversate care permitea extrădarea persoanelor în China continentală.
Vandalizarea Consiliului Legislativ
Sute de protestatari au intrat în clădire, au vandalizat pereții și au adus provizii pentru cei care ocupau clădirea.
Clădirea a fost grav avariată, cu portrete ale liderilor politici smulse de pe pereți și mobilier distrus.
Judecătorul Li Chi-ho a declarat sâmbătă că, pe lângă daunele fizice, asaltul a provocat efecte sociale "de lungă durată".
"În afară de daunele reale aduse clădirii, acestea au avut o semnificație simbolică... o provocare pentru Guvernul din Hong Kong și chiar o slăbire a guvernării sale", a declarat Li, potrivit agenției de presă AFP, citată de BBC.
Protestele au dus la introducerea unei legi dure privind securitatea, care a facilitat urmărirea penală a protestatarilor și a redus autonomia orașului.
Se crede că peste 100 de persoane au fost arestate în temeiul legislației impuse de Beijing în 2020.
Hong Kong, o fostă colonie britanică, a fost retrocedat Chinei în 1997, în baza principiului "o țară, două sisteme". Criticii acuză Partidul Comunist Chinez că a încălcat acordul de a acorda orașului un grad ridicat de autonomie și de a păstra sistemele sale economice și sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News