CONPIROM nu vede niciun argument economic pentru scumpirea gazelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
contor gaze
contor gaze

Reprezentanţii Confederaţiei Patronale din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România (CONPIROM) spun că o eventuală creştere a preţului la gaze naturale nu este justificată, în condiiţiile aprecierii leului în raport cu dolarul şi scăderii importurilor în următoarea perioadă.

"Nu există niciun temei care să impună creşterea preţului la gazele naturale. Afirmaţia noastră se bazează exclusiv pe argumente economico-financiare. În trimestrele II şi III ponderea importului în coşul de gaze nu va depăşi 20%, iar furnizorii externi vor livra pe piaţă «gaze de vară» cu reduceri de preţ semnificative. Dacă avem în vedere şi aprecierea monedei naţionale faţă de dolar, care ieftineşte şi mai mult preţul de intrare la distribuitorii de gaze naturale, chiar nu există nicio raţiune pentru a majora preţul gazelor", se arată într-un comunicat al CONPIROM, citate de Mediafax.

Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak a declarat în această săptămână că preţul gazelor de import va creşte în urma situaţiei din plan extern care a dus la scumpierea petrolului, precizând, totodată, că distribuitorul a solicitat ANRE majorarea preţului gazelor naturale pentru consumatorul final, de la 1 aprilie.

Anterior, deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor, a declarat că distribuitorii de gaze naturale au solicitat creşterea preţurilor în trei trepte până în luna septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel