Congresul SUA a aprobat prelungirea facilităţilor fiscale pentru salariaţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

După o îndelungată bătălie între democrați și republicani, Congresul SUA a aprobat, vineri, prelungirea facilităţilor fiscale pentru salariaţi până la sfârşitul acestui an, în scopul susţinerii economiei, demers considerat de cei mai mulți politicieni americani o” victorie pentru clasa medie”, informează agențiile internaționale de presă.

Liderii democrați și conservatori au căzut de acord asupra textului de lege care prevede menținerea facilităților fiscale pentru salariați și în acest an încă de ieri, iar astăzi legea a fost votată cu 293 voturi pentru şi 132 împotrivă de Camera reprezentanţilor, dominată de republicani, iar apoi cu 60 de voturi pentru şi 36 împotrivă de Senat, cu majoritate democrată.

Nancy Pelosi, lidera democraților din Cameră, a menționat că adoptarea textului constituie ”o victorie pentru clasa medie”, deși regretă că proiectul nu prevede creşteri de impozite pentru toţi americanii care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

În schimb, reprezentantul republican Dave Camps a calificat textul drept o ”victorie semnificativă pentru aceia dintre noi care sunt preocupaţi de datoria naţională şi de înclinaţia spre cheltuieli publice, care paralizează de prea multă vreme Washingtonul”, citează Agerpres.

Aflat pe Coasta de vest într-un turneu pentru colectarea de fonduri, preşedintele Barack Obama este aşteptat ca să promulge legea.

Citește și:

Spațiul aerian al elicopterului lui Obama, violat de un avion care transporta marijuana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel