Data actualizării:
Data publicării:

Congres PSD. Tăriceanu, ATAC la Iohannis

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Politica
WhatsApp

Congres PSD. Tăriceanu: Coaliţia PSD-ALDE nu a avut zile simple, dar se află pe drumul cel bun.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, că din decembrie 2016 coaliţia PSD-ALDE nu a avut zile simple, dar se află pe drumul cel bun.

'Vă invit să vă amintiţi un moment care nu a trecut de multă vreme, decembrie 2016. Vreau să vă duc aminte de tot circul făcut atunci de preşedintele Iohannis la numirea premierului propus de PSD-ALDE şi de dosarele care au fost scoase din sertare atunci. Ştiam de atunci că pentru coaliţia PSD-ALDE şi Guvernul nostru nu vor urma zile simple şi, din ce am văzut de un an şi câteva luni, această impresie s-a confirmat, din păcate', a spus Tăriceanu la Congresul extraordinar al PSD.

El a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Șeful ALDE a spus că dacă Iohannis nu o va revoca, își va ”semna sentința” pierderii celui de-al doilea mandat prezidențial.

"Suntem pe un drum bun. Suntem mai aproape de cele două obiective majore: apărarea drepturilor și libertăților individuale și bunăstare pentru români. Am făcut o foarte bună echipă cu Liviu Dragnea. Trebuie că continuăm pe acest drum, să corectăm lucrurile care sunt strâmbe. Președintele ori nu înțelege, ori se face că nu înțelege că există competiție între statele europene."

"Președintele Iohannis s-a făcut preș în fața omologului său francez, punând interesele Franței mai presus de interesele României. Vreau ca românii să beneficieze de aceleași avantaje pe care le au vesticii. Despre partidele din Opoziție, în frunte cui PNL, cel mai simplu e să vă aduc aminte ce zicea un fost ministru din guvernul Cioloș: ”românii trebuie să muncească pe 2 lei!”. Am promis că vom veni cu proiecte de legi ce vor întări statul de drept, nu statul de drepți. Românii nu mai vor să fie ascultați abuzivi, că vom lupta împotriva corupției din instituțiile de forță, a celor care cred că rezultatele alegerilor se pot stabili în sufragerii. Raportul lui Tudorel Toader e o lovitură de grație pentru toți procurorii care cred că abuzurile pot fi tolerate, e un avertisment serios pentru toți cei care au încălcat Constituția, în frunte cu șeful DNA." a mai spus Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel