Congres PNL, ipotezele puse pe masă de Bogdan Chirieac: Orban se retrage pentru Cîțu, Rareș Bogdan îi ia fața Violetei Alexandru
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Florin Cîțu
Facebook - Florin Cîțu
Analistul politic Bogdan Chirieac crede că actualul prim-ministru, Florin Cîțu, va ajunge la conducerea Partidului Național Liberal. 

În cadrul emisiunii moderate de Lili Ruse de la România TV, la întrebarea gazdei ”Noi cu cine ținem în alegerile din cadrul PNL?”, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns direct: ”Cu domnul președinte Klaus Iohannis!”. 

”Cu domnul președinte Klaus Iohannis, care ține cu domnul prim-ministru Florin Cîțu”, a completat Bogdan Chirieac. 

”Nu așa, Klaus Iohannis, care ține cu România, după care treceți mai departe”, l-a completat, mai în glumă, mai în serios, gazda emisiunii. 

”Este evident că dânsul ține cu România, de aceea îl dorește pe domnul Florin Cîțu nu doar prim-ministru, ci și președinte PNL. Este clar, din punctul meu de vedere, toți oamenii președintelui au fost în jurul lui Cîțu. Rareș Bogdan, Nicolaie Ciucă, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Flutur, este evident, sper că nu am sărit pe cineva. 

Rareș Bogdan vs. Violeta Alexandru, la PNL București? 

Mai e un fenomen. În luna iulie, până pe 10 august, au alegeri în toate filialele PNL din țară. La București, e faimoasa doamnă ministru Violeta Alexandru. Eu nu aș exclude deloc să o contracandideze domnul Rareș Bogdan. Acum nu poți pune, sub nicio formă, semnul de egal între Rareș Bogdan și Violeta Alexandru. Este evident că Rareș este mult mai popular, mai dinamic, mai înclinat spre dialog. Doamna Violeta Alexandru, dacă dă vreun interviu, dă acolo numai unde este masa pusă, adică într-un mediu absolut controlat și profund prietenos.

Nu reușești să faci nimic cu lucrurile astea, plus că este o problemă cu Primăria Generală a Capitalei, cu Nicușor Dan. Cine își asumă asta? PNL nu vrea să și-l mai asume pe Nicușor Dan, îl pune în brațe lui Ludovic Orban. Din multe puncte de vedere, cred că alegerea lui Rareș Bogdan la București va tranșa practic alegerile din 25 septembrie, iar Ludovic Orban, să știți, ca un om politic cu experiență, eu m-aș aștepta, ca în preajma alegerilor liberale să își dea seama că nu este bine pentru unitatea partidului, pentru propășirea patriei, ar fi bine să rămână candidat doar domnul Florin Cîțu pe care să îl sprijine însuși domnul Ludovic Orban. 

Nu m-ar mira lucrul ăsta pentru că este o chestiune de timp până când toate filialele își vor fi dat seama că adevăratul candidat trebuie să fie domnul Florin Cîțu și cred că dânsul va fi deja în toamnă viitor președinte. Mai departe vedem. Eu aș saluta, ca o paranteză, dacă domnul Emil Boc s-ar întoarce înapoi în politica mare la București, nu că nu e mare la Cluj, dar cred că România, și acum vorbesc foarte serios, are mare nevoie de Emil Boc. Un om competent, un om pe care mulți l-au judecat greșit, pe ici, pe colo m-am aflat și eu pe vremea lui Băsescu. Este evident că Emil Boc știe administrație și România are nevoie de el”, a spus în încheiere Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel