Congres PNL. Diana Tache: Există doar două variante / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Cîțu și Orban / FOTO: Partidul Național Liberal, arhivă
Cîțu și Orban / FOTO: Partidul Național Liberal, arhivă
Jurnalista Diana Tache consideră că sunt posibile doar două variante în ceea ce privește lupta dintre Orban și Cîțu, la Congresul PNL din 25 septembrie. 

Jurnalista Diana Tache a declarat, într-o discuție despre Congresul PNL la emisiunea 'Miercurea Neagră' de la DC News TV, că 'există doar două variante.'

'Varianta în care Orban să-l bată pe Cîțu cu cinci voturi diferență sau varianta în care Florin Cîțu câștigă cu 95%. Alte variante nu vom avea.', crede Diana Tache.

'În funcție de aceste două variante, vom vedea cât de democratică este așezarea pe care o indică de peste Ocean președintele nostru. Vom vedea cât de democratic trăim.', a adăugat jurnalista. 

La Congresul din 25 septembrie se aleg, alături de preşedintele partidului, preşedinţii Curţii de Onoare şi Arbitraj şi Comisiei de de Revizie şi Cenzori, urmând ca restul conducerii să se aleagă la un Consiliu Naţional ce va fi organizat ulterior.

Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Și Iohannis participă la Congresul PNL 

Şeful statului Klaus Iohannis a anunţat că va participa, sâmbătă, la Congresul PNL în care se alege preşedintele formaţiunii.

Cu privire la criza guvernamentală, el a arătat, marţi, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS. 

Şeful statului nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri. 'Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (...) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis', a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Şeful statului a afirmat că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. 'Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic', a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel