Conflictul din Nagorno-Karabakh. Turcia trimite sirieni la război
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Este a 10-a zi de conflict în disputata regiune Nagorno-Karabakh. Ministrul de externe al Turciei a ajuns la Baku.

Turcia și Azerbaidjanul au negat acuzațiile din partea Franței, Rusiei și Iranului că Ankara trimite mercenari sirieni să participe la luptele izbucnite în provincia Nagorno-Karabakh. Totuși, președintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat că „Damasc poate confirma” faptul că grupurile armate din Siria erau desfășurate în provincia disputată de Armenia și Azerbaidjan, într-un interviu acordat agenției de știri RIA din Rusia.

Assad îl acuză pe Erdoğan că ar fi „principalul instigator“ al conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan.

 

Etnicii armeni din Nagorno-Karabakh raportează noi decese

Oficialii din Nagorno-Karabakh spun că alți 21 de militari au fost uciși în lupte cu Azerbaidjanul, ceea ce înseamnă că numărul total de morți militari se ridică la 244, de la izbucnirea războiului.

Ministrul de externe al Turciei a mers la Baku

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a sosit marți la Baku, unde este programat să se întâlnească cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Călătoria vine în timp ce Armenia a acuzat Azerbaidjanul că a lansat rachete spre capitala Nagorno-Karabakh, Stepanakert, luni, în timp ce Azerbaidjanul a declarat că mai multe dintre orașele sale și cel de-al doilea oraș ca mărime au fost atacate, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel