Data actualizării:
Data publicării:

Conflictul din Guvern ia amploare. Voiculescu: Să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ministrul Vlad Voiculescu a scris un mesaj tranșant în contextul conflictului din Guvern.

Vezi și: Vaccinare COVID. MApN, replică pentru Vlad Voiculescu: Acuze de neînțeles. Idee falsă

"Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa:

"...rudele militarilor și angajaților din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu

"Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: "Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii (...)"

"Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie". Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau... tot esențial", a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

"Am insistat în acel HG"

"Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului.

PS Tot în acel HG am insistat și premierul a acceptat ca 75% dintre cei vaccinați să fie persoane vulnerabile (peste 65 de ani și persoane cu comorbidități), iar restul - toți restul - să nu fie peste 25%", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel