Conflict în Bulgaria. DEMISIE-cheie, după ce premierul a ieșit mai DEVREME din carantină
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Este scandal în Bulgaria. O importantă autoritate sanitară a demisionat, după ce premierul bulgar a ieşit din carantină. 

Directorul Inspectoratului sanitar regional din capitala bulgară Sofia (SRHI), Dancio Pencev, a demisionat după ce a discutat cu ministrul sănătăţii Kostadin Anghelov, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul bulgar al Sănătăţii, citat de agenţia BTA.

De ce a demisionat Pencev



Demisia lui Pencev, care a fost acceptată de ministru, vine după ce carantina impusă premierului Boiko Borisov în urma contactului său cu o persoană infectată cu noul coronavirus a fost ridicată mai devreme, pentru ca a doua zi să se constate că şi premierul a fost infectat, după un nou test.

Or, decizia de a permite ieşirea precoce a premierului din carantină a reprezentat a doua excepţie de la regulile standard privind carantina făcută de SRHI în decurs de numai o săptămână. Prima excepţie a fost pentru preşedintele Rumen Radev.

Un ordin al Ministerului Sănătăţii nu permite excepţii de la regulile privind carantina, aminteşte BTA.

Totuşi, directorul SRHI a argumentat că prevederile legale permit ridicarea mai devreme a carantinei în cazul persoanelor cu îndatoriri publice de mare importanţă, cum sunt preşedintele, premierul, dar şi medicii din "prima linie" sau profesorii, argument respins de experţii legali, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel