Data publicării:

Confiscarea mașinii în cazul șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / user20252312
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / user20252312
Marcel Ciolacu a anunțat modificări legislative importante în privința celor care conduc sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului.

În contextul numărului mare de accidente rutiere, cu victime și decedați, cauzate de șoferi aflați în stare de ebrietate și/sau sub influența substanțelor ilegale, Marcel Ciolacu a anunțat că urmează să fie luate măsuri suplimentare în încercarea de a opri acest fenomen.

”Domnul Robert Cazanciuc ne-a prezentat modificările legislative în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri şi este o prioritate legislativă.

Vom veni cu această propunere în primele două săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului. Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului.

Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului şi sub influenţa drogurilor, măsuri drastice şi propuneri venite şi de la colegi - ca timp de cel puţin 10 ani să nu mai aibă dreptul să deţină un permis de conducere când vor fi depistaţi de către Poliţie într-o astfel de situaţie şi chiar confiscarea autovehiculului pe care îl foloseşti în momentul infracţiunii”, a precizat Ciolacu la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, scrie Agerpres.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a precizat că există o propunere depusă la Camera Deputaţilor privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prin care ”celebrele păcănele să fie eliminate din toate oraşele, aşa cum este peste tot în Europa”.

Reamintim că Robert Cazanciuc este cel care a inițiat propunerea legislativă cunoscută ca ”Legea Anastasia”, lege care a intrat în vigoare la jumătatea lunii iulie și care prevede că săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Citește și: Liberalii intră în ședință după anunțurile lui Marcel Ciolacu. Tăierile pe care le-ar vrea PNL. Virgil Guran, prima reacție după ședința PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel