Conducerea CJ Bistriţa-Năsăud ţine ascunsă lista cu primele de vacanţă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
liviu rus
liviu rus

Conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este acuzată de opoziţie că nu vrea să facă publică lista persoanelor care au beneficiat de premii şi prime de vacanţă, pe parcursul anului 2010. Conform site-ului citynews.ro, sume acordate pe premii şi prime depăşesc trei miliarde de lei vechi.

Autor: Adrian Stroescu

liviu rusÎn cadrul unei şedinţe extraordinare a CJ, consilierul judeţean liberal, Dorin Popescu, îi cerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Liviu Mihai Rusu, să facă publică lista celor care au primit premii şi prime pe parcursul anului 2010.

Liviu Rusu a fost de acord şi a declarat în plenul CJ că solicitarea consilierului va fi onorată la următoarea şedinţă a forului administrativ judeţean. "Următoarea" şedinţă a venit, dar lista cu pricina tot nu a ajuns pe masa consilierului, care din nou a ridicat problema primelor şi căruia din nou i s-a spus că funcţionarii CJ vor onora solicitarea până la următoarea şedinţă.

Cererea a rămas fără ecou

La şedinţa ordinară a CJ din luna octombrie, atât Dorin Popescu, cât şi social-democratul Daniel Suciu i-au reamintit liderului CJ promisiunea privind lista "premianţilor", Liviu Rusu afirmând în plenul CJ că situaţia nominală va ajunge în mâna consilierilor până la finele şedinţei. E clar că acest lucru nu s-a întâmplat.

Dorin Popescu declară pentru citynews.ro că de la şedinţa, ţinută la finele lunii octombrie, este tot purtat pe drumuri de funcţionarii CJ. "Mi-au spus că e gata lista, m-am dus acolo să o iau şi când mă uit văd că sunt trecute sumele per total şi nu nominal aşa cum am cerut. Am revenit cu nu ştiu câte telefoane şi cu vizite prin sediul CJ, însă sunt purtat de la un birou la altul", mărturiseşte Dorin Popescu.

Popescu crede că Liviu Rusu nu vrea să facă publică lista

Acesta mai spune că este mai mult ca sigur că "funcţionarii CJ nu amână predarea listei de capul lor" ci sunt puşi să facă acest lucru de preşedintele Liviu Rusu.

"Ce mai e ţara lor, sunt banii lor, fac ce vor în ţara asta. îşi bat joc de românii cărora li s-au tăiat anul trecut 25% din salariu şi ei îşi dau prime şi premii. Sunt convins că nu vor să se ştie cine a luat premii şi prime de vacanţă. Măcar aş dori prin popularizarea acestui subiect să nu se mai repete situaţia şi în 2011", mai spune Dorin Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel