Conducea haotic și era să producă o tragedie. Șofer de camion din Belarus, prins băut pe o șosea din Bihor / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Conducea haotic și era să producă o tragedie. Șofer de camion din Belarus, prins băut pe o șosea din Bihor   /  Sursă foto: Captură YouTube
Conducea haotic și era să producă o tragedie. Șofer de camion din Belarus, prins băut pe o șosea din Bihor / Sursă foto: Captură YouTube
Un șofer de camion din Belarus a fost la un pas să provoace o adevărată tragedie în județul Bihor.

Un șofer de camion din Belarus a fost oprit pe o şosea din România deoarece conducea haotic şi îi punea pe toţi în pericol. Acesta a intrat pe contrasens pe o şosea din judeţul Bihor, iar ceilalți șoferi au fost nevoiți să iasă în afara carosabilului pentru a evita un impact frontal.

Doi șoferi l-au obligat să oprească, după ce au claxonat minute în șir. Ei i-au luat cheile din contact și au anunțat poliția. Potrivit presei locale, testul alcoolscopic a arătat o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,38 miligrame pe litru, cu mult peste limita maximă admisă.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice, iar poliţia română i-a deschis un dosar penal. Șoferul riscă de la 1 la 5 ani de închisoare sau amendă penală, potrivit Publika.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, şoferul belarus circula pe direcţia Salonta-Oradea şi tracta o semiremorcă atunci când a fost prins, iar în urma testării s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat. "Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", scrie în informarea Poliţiei Bihor, transmite Bihoreanul

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi, în urma primelor verificări, a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor. 

Acesta va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta care, spun poliţiştii, urmează să solicite Judecătoriei Salonta luarea unor măsuri preventive pe numele şoferului. "Deocamdată, inculpatul se află sub imperiul ordonanţei de reţinere, se fac audieri, cercetări. După finalizarea procedurilor, vom putea oferi mai multe informaţii", a declarat, pentru Bihoreanul, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, Carmen Scurt. 

În încercarea de a-l opri, şoferul din spatele TIR-ului, Călin Trifa, l-a claxonat insistent, reuşind într-un final să-l determine să oprească. În ajutorul lui a sărit şi un poliţist aflat în timpul liber, care se afla în trafic împreună cu familia. Poliţistul, Alin Laza, care lucrează în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor de 14 ani iar acum activează în cadrul Postului de Poliţie Cefa, este cel care a intrat în cabina şoferului şi i-a luat cheile din contact, fiind obligat să-l imobilizeze pe bărbatul care devenise agresiv, până la sosirea colegilor săi, pe care îi anunţase între timp despre incident. "Consider că mi-am făcut datoria de poliţist şi cetăţean. Mă bucur că nu s-a întâmplat ceva mai grav. Am fost oamenii potriviţi la locul potrivit", a declarat, Laza, pentru Bihoreanul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel