Condiții pentru a avea mai multă relaxare. Iohannis: E așa de simplu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Facebook - Klaus Iohannis
Facebook - Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre condițiile de relaxare.

În cadrul conferinței de presă din această seară, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre condițiile de relaxare a măsurilor de coronavirus.

„Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul care cuprinde acești pași până pe 1 septembrie. Aceste relaxări sunt condiționate de 2 factori extrem de importanți. Pe de o parte de evoluția pandemiei și, evident rata de incidență, iar pe cealaltă parte gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare și trebuie să ne vaccinăm. Așa de simplu este!“, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Președintele, despre România post-pandemică

„Avem șansa să facem România mai bună, România post pandemică trebuie să fie România în care implementăm reformele, în care avem o dezvoltare susținută, o Românie în care avem investiții în care facem sistemul sanitar mai bun, care face școlile mai sigur, în care se se creează locuri de muncă”, a mai spus Iohannis.

Președintele a precizat că, în ultimele săptămâni, campania de vaccinare „a prins viteză” și avem în fiecare zi peste 100.000 de persoane vaccinate, însă este nevoie de mai mult pentru a ieși din pandemie.

„Am stabilit niște ținte de vaccinare (...). Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane, de la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate. (,..) Ne pregătim de relaxare, o să fie o relaxare precaută”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că "din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior“.

VEZI ȘI  -  15 mai, PRIMELE MĂSURI de relaxare. Iohannis: SE ELIMINĂ PORTUL MĂȘTII

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel