Data publicării:

Condimentul pe care să îl pui în cafea ca să scapi de stările de neliniște

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Ce ai spune de o cafea cu cardamom?

Cardamomul este un condiment cu un gust dulce și ușor picant, cu aromă de eucalipt, citrice. Adăugat în cafea, îi conferă un gust aparte și un miros fabulos. În trecut, cardamomul era utilizat nu doar pentru gustul său deosebit, ci și pentru a combate sau ameliora diverse probleme de sănătate. Datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor esențiale conținute, cardamomul ar putea avea efect benefic asupra sistemului nervos, ameliorând afecțiuni precum anxietatea.

Cum se prepară cafeaua cu cardamom

Este important să reții că nu se folosește o cantitate mare de cardamom în cafea. În caz contrar, băutura va fi foarte amară. Dacă vrei să prepari acasă această combinație interesantă, zdrobește o singură boabă de cardamom într-o ceașcă de cafea. Ulterior, poți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de cum ți se pare gustul. Și poți înlocui zahărul cu scorțișoara.

Condimentele se pun în cafea abia după ce aceasta a stat la infuzat în apă fierbinte. Dacă faci cafeaua la ibric, pune cardamomul în băutură la cinci minute după ce aceasta a fost luată de pe foc, notează csid.ro.

Bei corect cafeaua de dimineață? Prof. Ciurea: Am ajuns la un element esenţial

Cafeaua de dimineaţa trebuie băută încet, a transmis prof. dr. Vlad Ciurea.

„Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie”, a spus Vlad Ciurea.

„Acea cafea de dimineaţa trebuie băută încet. Micul dejun trebuie făcut şi mâncat. De aia se numeşte micul dejun”, a explicat Vlad Ciurea.

„Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Citește și: Carne slabă, pește, măsline, nuci pentru creier. Ciurea adaugă ciocolată, cafea, ceai verde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel