Condimentul care ar putea arde rapid grăsimea corporală - studiu
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Condimentul care ar putea arde rapid grăsimea corporală - studiu / foto pexels
Condimentul care ar putea arde rapid grăsimea corporală - studiu / foto pexels
Cel mai bun mod de a ajunge la o greutate sănătoasă este o combinaţie între dietă echilibrată şi exerciţii fizice. Cu toate acestea, psihologul Ieva Kebiliute, specializat în wellness, susţine că sucul de coriandru ar putea ajuta la accelerarea rezultatelor pentru cei care au grăsime viscerală.

Grăsimea viscerală, care este adesea numită „grăsimea ascunsă”, se află în secţiunea mediană a corpului. Nu este vizibilă şi nu poate fi atinsă, dar cantităţi mari de grăsime viscerală pot creşte riscul de afecţiuni cronice, inclusiv boli de inimă şi tulburări metabolice.

Beneficiile sucului de coriandru


Ieva a spus că pentru a combate grăsimea, o combinaţie de frunze, seminţe, flori şi fructe de coriandru conţin antioxidanţi care ajută la digestie, potrivit Mirror. Ieva Kubiliute, psiholog specializat în wellness, a declarat: „Sucul de coriandru este popular pentru eliminarea rapidă a kilogramelor. Acesta acţionează prin creşterea metabolismului, arzând astfel mai multe calorii la o frecvenţă mai rapidă. S-ar putea să nu vă placă gustul său, dar amestecarea cu suc de lămâie îmbunătăţeşte aroma şi oferă un efect mai bun”.


Cercetătorii au investigat efectele suplimentării dietei cu seminţe de coriandru asupra depozitării grăsimii viscerale la şobolanii în creştere şi şi-au publicat studiul în Journal of Agriculture & Biology.

Cu ce au fost hrănite rozătoarele


Rozătoarele au fost hrănite fie cu hrană standard pentru şobolani, fie cu hrană care a fost suplimentată cu seminţe de coriandru zdrobite. Cercetătorii spun că au observat o diferenţă în ceea ce priveşte grăsimea viscerală în rândul rozătoarelor după cinci săptămâni:

„În timp ce suplimentarea dietei cu coriandru nu a afectat conţinutul de lipide din ficat, aceasta a crescut semnificativ cantitatea de acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi din ţesutul adipos visceral, unde a scăzut şi conţinutul de acizi graşi. Coriandrul a crescut raportul omega 3: omega 6 în ţesutul adipos visceral, ceea ce poate explica beneficiile sale pentru sănătate”.

Frunzele de coriandru pot ajuta la stimularea metabolismului prin creşterea secreţiei de insulină


Cercetări anterioare arată că frunzele de coriandru pot ajuta la stimularea metabolismului prin creşterea secreţiei de insulină, care ajută la gestionarea zahărului din sânge. Cu toate acestea, grăsimea viscerală este atribuită în mare măsură unui stil de viaţă sedentar. Cea mai bună abordare pentru a scăpa de aceasta este de a face exerciţii fizice în mod regulat.


Harvard Health recomandă „cel puţin 30 de minute de activitate de intensitate moderată în majoritatea zilelor, cum ar fi mersul pe jos în pas vioi sau mersul pe bicicletă într-un ritm obişnuit”. Acordarea atenţiei la mărimea porţiilor de mâncare este considerată importantă şi ea, la fel ca şi accentuarea carbohidraţilor complecşi în alimentaţie, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel