Concurs pentru funcţia de manager la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 07 iun 2021, 21:10
WhatsApp
Concurs pentru funcţia de manager la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Ministerul Sănătăţii anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. 

Concursul va avea loc în perioada 8 - 28 iulie, în două etape: de verificare a îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs - eliminatorie şi etapa de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de management, care se va desfăşura pe baza temelor-cadru în data de 23 iulie.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii, între 7 şi 9 iunie candidaţii interesaţi pot vizita spitalul, termenul limită de înscriere la concurs fiind data de 8 iulie. Pe 16 iulie vor fi afişate pe site-ul unităţii proiectele de management ale candidaţilor admişi, acestea urmând a fi susţinute pe 23 iulie. 

Amintim faptul că Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a reacționat astăzi după ce o publicație din Sibiu a efectuat o investigație privind dezinfectanții. 

Trebuie începute investițiile în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică, spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată despre dezinfectanții diluați, scrie Mediafax. 

G Ad:

O publicație din Sibiu, Turnul Sfatului, a cumpărat opt substanțe biocide, din care trei s-au dovedit a conține dezinfectanți diluați. În plus, unul dintre produsele testate nu conținea deloc substanța activă pentru care a primit avizul de punere pe piață.

„Așa am descoperit că, după intrarea în pandemie, România a fost de fapt inundată de dezinfectanți diluați. Și asta pentru că nimeni din țara aceasta nu mai verifică dacă biocidele cu care se dezinfectează de la populație, la medici și instrumentar din spitale, nu sunt cumva diluate”, au scris jurnaliștii citați.

Se vor face verificări?

Întrebată dacă are de gând să facă vreo verificare, Ioana Mihăilă a răspuns că a aflat recent de această problemă, dar va lua legătura cu Comisia de biocide a ministerului pentru a norma mai bine, dacă este cazul, controlul acestor biocide.

„Cred că este un semnal care ne spune că trebuie să începem să investim în laboratoare de referință ale Institutului Național de Sănătate Publică sau ale direcțiilor de sănătate publică și să întărim aceste instituții de control pentru că sănătatea noastră este prioritară”, a spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro