Concurs naţional de pescuit pentru nevăzători la Galaţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Peste 100 de persoane au participat la concursul naţional pentru nevăzători organizat la Galaţi. 

Astăzi, la balta Zătun, a avut loc cea de-a patra ediție a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători. Anul acesta, la competiția pescărească au participat 102 persoane, nevăzători și însoțitorii acestora, din 24 de județe. Anul acesta, locul I a fost câștigat de un tânăr pescar din Galați, în vârstă de doar 8 ani.

“Este singura competiție de acest gen organizată în România pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Continuăm astfel și anul acesta un proiect de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie și care înseamnă foarte mult pentru toți cei care participă la această frumoasă competiție pescărească.

A fost o mare bucurie pentru mine să mă reîntâlnesc cu cei care au participat și în anii trecuți la acest eveniment și să le urez din suflet bun venit celor sosiți pentru prima oară la Galați. E greu de descris în cuvinte emoția pe care o am de fiecare dată când mă întâlnesc cu acești oameni extraordinari, care ne inspiră de fiecare dată și ne dau curaj.

Dincolo de întrecerea pescărească, acest frumos și unic eveniment înseamnă relaxare în aer liber, socializare și sper eu multă voie bună.

Noi, cei de la Consiliul Județean, am făcut tot ce era necesar pentru ca nevăzătorii și însoțitorii lor să se simtă foarte bine și să se bucure din plin de această zi minunată, asigurând cazarea, masa, transportul la baza de agrement și bineînțeles premiile concursului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La finalul competiţiei, toţi participanţii au avut parte de un prânz cu specific pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de peşte. Au fost premiate primele trei locuri, precum și cel mai tânăr participant și pescarul cu cea mai mare captură. Competiția a fost organizată de către Consiliul Județean Galați și Asociația Nevăzătorilor din România – filiala Galați.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel