Data publicării:

Concurs directori, proba scrisă. Ministerul Educaţiei, informaţii după examen

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto ilustrativ de Monstera de la Pexels
Foto ilustrativ de Monstera de la Pexels

Astăzi s-a desfăşurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct.

Astăzi, 15 octombrie 2021, s-a desfăşurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Au fost validaţi pentru a participa la concurs 9110 candidaţi, s-au prezentat şi au finalizat proba 8627 candidaţi (94,7%). Dintre aceştia, 5676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinând cel puţin nota 7.

Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs. Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93%), Sălaj (81%), Mureş (78%). Cele mai slabe rezultate s-au obţinut în judeţele: Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%), Satu Mare (50,3%). În Municipiul Bucureşti au promovat proba scrisă 64% dintre candidaţi, informează Ministerul Educaţiei.

IŞJ Harghita: 66% din participanţii la concursul pentru posturile de directori au promovat examenul scris

Două treimi din candidaţii care au participat, vineri, la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita pentru ocuparea posturilor de directori ai instituţiilor de învăţământ au promovat examenul scris.

Datele furnizate de conducerea IŞJ Harghita arată că la concurs s-au înscris 132 de candidaţi, din care opt nu s-au prezentat şi unul s-a retras.

În urma evaluării celor 123 de lucrări, 81 de candidaţi au fost declaraţi admişi şi 42 respinşi.

Cea mai mare notă a fost 9,20 şi cea mai mică - 4,80.

Preşedintele comisiei de evaluare, inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu, a precizat pentru AGERPRES că aceia care au promovat examenul scris urmează să opteze pentru funcţiile pe care doresc să le ocupe, de director sau director adjunct.

"Ca la orice concurs, au fost şi note mai bune şi note mai puţin bune, unii au fost mulţumiţi, alţii mai puţin mulţumiţi. Este un concurs, nu toată lumea promovează. Îi felicităm pe cei care au promovat şi ne pare rău pentru cei care nu au obţinut minim nota 7. Cei care au promovat vor putea opta pentru funcţiile pe care doresc să le ocupe, de director sau director adjunct în unităţile de învăţământ, ţinând cont şi de limba de predare din unitatea respectivă. Concursul s-a desfăşurat fără incidente, în conformitate cu metodologia şi procedurile în vigoare. Mulţumim autorităţilor publice locale pentru sprijinul acordat, în speţă Poliţiei, care a asigurat securitatea în jurul perimetrului examenului şi Direcţiei de Sănătate Publică, pentru că ne-a sprijinit astfel încât să nu avem probleme medicale", a declarat Glodeanu.

Potrivit acestuia, eventualele contestaţii în urma susţinerii probei scrise pot fi depuse prin e-mail, pe adresa [email protected], în perioada 15-17 octombrie, până la ora 18,00.

În Harghita nu au fost candidaţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care să fie nevoiţi să susţină acest examen în cadrul sesiunii speciale.

Probele de interviu şi evaluarea CV-urilor se vor desfăşura în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie, în locurile stabilite de Inspectoratul Şcolar.

În Harghita au fost scoase la concurs posturile de directori de la toate cele 131 de unităţi de învăţământ din judeţ şi 60 de posturi de directori adjuncţi existente în prezent, conform legii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel