Concurs de miss. Scandal în SUA. Miss America renunță la proba costumelor de baie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
 Concursul Miss America va renunţa la proba costumelor de baie şi nu va mai juriza concurentele în funcţie de aspectul lor fizic, a anunţat marţi preşedintele Miss America Organization, care consideră că acest show nu va mai fi de acum înainte "un concurs de frumuseţe", ci "o competiţie", informează AFP. 

Prezentarea în costume de baie, care deţinea 10% din nota finală a concurentelor, va fi înlocuită de un dialog cu juriul, în timp ce proba rochiilor de seară, care avea o pondere de 15% din nota finală, va deveni o prezentare a candidatelor într-o ţinută la alegerea acestora. 

În timpul acestei prezentări, fiecare participantă va vorbi despre proiectele sociale în care ar dori să se implice dacă va câştiga competiţia, potrivit unui comunicat publicat marţi de Miss America Organization, care organizează evenimentul. 

Noul regulament utilizat de juraţi nu era încă publicat marţi pe site-ul concursului, care afişa în continuare vechiul regulament, ce include criterii fizice. 

"Nu mai suntem un concurs de frumuseţe, suntem o competiţie", a declarat Gretchen Carlson, preşedintele consiliului de administraţie al Miss America Organization, câştigătoarea acestui titlu în 1989. 

Luptă pentru drepturile femeilor 

Concursul Miss America 2019 va avea loc pe 9 septembrie în oraşul Atlantic City şi va fi difuzat de postul de televiziune ABC. 

Numită în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al Miss America Organization la începutul lunii ianuarie, jurnalista Gretchen Carlson a devenit una dintre reprezentantele de marcă ale luptei pentru drepturile femeilor, după ce a provocat, în 2016, demiterea lui Roger Ailes, CEO-ul postului de televiziune Fox, pe care l-a acuzat de hărţuire sexuală. 

Gretchen Carlson a fost numită în această funcţie în urma demisiei forţate a fostului CEO al Miss America Organization, Sam Haskell. 

O anchetă a site-ului de ştiri Huffington Post a dezvăluit că Sam Haskell a expediat mai multe e-mailuri, care o vizau pe Mallory Hagan, laureata din 2013 a concursului Miss America, în care a ironizat faptul că fosta câştigătoare se îngrăşase şi a criticat viaţa sexuală a acesteia, afirmând că este "o femeie cu moravuri uşoare", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel