Concedieri masive: Ford va elimina 3.800 de locuri de muncă din Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Julissa Helmuth/ Pexels
Fotografie de la Julissa Helmuth/ Pexels
Ford intenționează să elimine 3.800 de locuri de muncă în dezvoltare și administrare de produse în Europa în următorii trei ani, a anunțat marți compania, invocând costurile în creștere și necesitatea unei structuri mai slabe, deoarece transformă producția către vehicule electrice.

Aproximativ 2.300 de locuri de muncă vor fi eliminate în Germania, 1.300 în Marea Britanie și 200 în restul Europei, a spus compania, adăugând că intenționează să realizeze reducerile prin programe de separare voluntară, potrivit US News.

Producătorul american de automobile va păstra aproximativ 3.400 de ingineri în Europa, care se vor baza pe tehnologia de bază furnizată de omologii lor americani și o vor adapta clienților europeni, a declarat șeful european pentru vehicule electrice de pasageri (EV) și șeful Ford Germania, Martin Sander, într-un apel de presă.

”Este mult mai puțină muncă de făcut la trenurile de propulsie care ies din motoarele cu ardere. Ne mutăm într-o lume cu platforme mai puțin globale, unde este nevoie de mai puține lucrări de inginerie. Acesta este motivul pentru care trebuie să facem ajustările”, a spus Sander. 

Vestea vine ca o lovitură pentru sindicate, care au declarat la sfârșitul lunii ianuarie că cel mai rău scenariu de pe masă care se prevedea la acel moment era considerat a fi o reducerea de aproximativ 2.500 de locuri de muncă în Europa.

Nimic nu s-a schimbat în strategia de electrificare a producătorului de automobile, a spus Sander, cu scopul de a oferi o flotă complet electrică în Europa până în 2035.

Ford urmează să lanseze primul său vehicul electric din Europa construit pe platforma MEB a Volkswagen la Köln la sfârșitul acestui an și ia în considerare să aducă o platformă Ford în Europa, eventual la fabrica sa din Valencia, a spus Sander.

”Ne pregătim organizația să concureze și să câștige într-o regiune care se confruntă cu vânturi contrare economice și geopolitice fără precedent”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel