Comunitatea LGBT, atacată la Timișoara. Vlad Viski: ''Inclusiv un consilier județean a ieșit..''
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
PRIDE Timișoara
PRIDE Timișoara
Vlad Viski a povestit într-un interviu acordat DCNews cum a fost atacată comunitatea LGBT la Timișoara, în urma Săptămâna PRIDE, evenimente organizate pentru prima dată în orașul condus de Nicolae Robu.

Pentru prima dată, anul acesta, la Timișoara, s-a organizat Săptămâna PRIDE, săptămâna mândriei LGBT. Două grupuri locale au lucrat pentru a rezulta o săptămână de evenimente, dezbateri, expoziție.

Cert este că această Săptămână PRIDE s-a întâmplat în niște condiții de presiune, atât din partea autorităților, pentru că a existat inclusiv un consilier județean de Timiș, care a ieșit public pe rețelele sociale și a atacat organizarea acestor evenimente la Timișoara. La primărie, s-a discutat în Comisia de ordine publică despre oportunitatea organizării unui picnic, iar grupuri mai extreme, anti LGBT au venit la toate evenimentele.

La unul dintre aceste evenimente, o dezbatere, au venit niște cetățeni cu tricouri pe care scriau mesaje religioase. A fost un dialog cât se poate de constructiv, zic eu, într-un final. Am reușit să dialogăm unii cu alții, însă cert este că și-au făcut prezența pentru a-și exprima nemulțumirea. Noi am încercat să le explicăm importanța despre a avea și la Timișoara un astfel de eveniment, a explicat Vlad Viski, directorul Asociației MozaiQ, la DCNews.

Răspunsul poate fi urmărit în VIDEO de mai jos


Vezi și:  Lege căsătorie LGBT. Ivan, reacție la adresa lui Barna

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel