Completarea PLF-ului pentru intrarea în Grecia NU costă. Nu completați datele de pe card! Vezi aici LINK-ul corect
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ, sursă turist Forum Grecia
foto ilustrativ, sursă turist Forum Grecia
Turiștii care intră în Grecia, în orice variantă, trebuie să prezinte și PLF-ul completat. 

PLF-ul este un formular de localizare, cu un cod QR, ce este verificat de vameși. În lipsa lui, nu vă puteți urca în avionul cu destinația Grecia, nici nu puteți trece frontiera terestră.

În ultimele zile, mai mulți români au căzut în capcana site-urilor false, create special pentru a păcăli turiștii care merg în Grecia.  

”Buna ziua! Când ați complet PLF vi s-au cerut la sfârșit datele de pe un card pe care să fie bani? Și trebuie să plătim 49 €?” a întrebat unul dintre turiștii români care urmează să ajungă în Grecia, pe un grupul de Facebook ”Forum Grecia”. Alți români întreabă dacă au fost păcăliți după ce au plătit deja această sumă, alții și-au dat seama că ceva este în neregulă după ce le-au fost cerute toate datele de pe card, inclusiv codul de trei cifre de pe spatele cardului, necesar pentru plățile online. 

”Toți călătorii trebuie să își completeze PLF înainte de a intra în țară, oferind informații detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare în alte țări și adresa șederii lor în Grecia. În caz de sejururi multiple, aceștia trebuie să furnizeze adresa cel puțin în primele 24 de ore. Ar trebui trimis un PLF per familie. Călătorii vor primi PLF cu codul lor unic (QR) prin e-mail (codul QR va fi furnizat într-un link din e-mail). PLF poate fi găsit și în aplicația Visit Greece și pe travel.gov.gr. Este recomandat ca toți vizitatorii să descarce gratuit aplicația Visit Greece, înainte de sosirea lor în Grecia.” arată travel.gov.ro.

Prin urmare, fiind un formular de localizare, nu se cere nicio informație de pe card, nu acesta este rolul acestui PLF. Sunt solicitate date precum data nașterii, vaccinare/test, ziua intrării în Grecia, locul de unde plecați, destinația. 

PLF-ul poate fi completat AICI

Pentru a completa, trebuie să vă faceți un cont aferent unui cont de mail. De pe o adresă de mail poate fi completat un singur PLF pentru o anumită dată de intrare, pe care puteți adăuga însoțitorii, adică dacă intrați în 24 iulie 2021 în Grecia, nu puteți completa cinci PLF-uri pentru cinci persoane diferite de pe aceeași adresă de e-mail. În schimb, dacă mergeți în 24 iulie și-n 24 septembrie în Grecia, completați PLF din același cont. Se completează un singur PLF per familie. 

Pe lângă PLF, aveți nevoie, la intrarea în Grecia, de dovada vaccinării sau a testării. Mai multe informații AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel