Comparație subiectivă între Academia Cațavencu, Cațavencii și Kamikaze. Câte săptămânale de umor avem pe piață
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catavencii
catavencii

Într-o abilă mișcare de PR, pe un site despre media a fost lansată știrea că revista Kamikaze are datorii de 700.000 de euro. Sub acest titlu, se relua o postare blog a unui ”kamikaz” care ruga cititorii să cumpere revista, miercuri, când apar pe piață trei săptămânale de umor. Mai precis spus, cerșea, dar în loc să invoce ”din cauza lui bărbat”  sau alte probleme familiale, se legitima prin singura calitate a revistei: nu are mogul (vorba vine, că are, dar mai mic: Andrei Andrici, broker la Bursă). Mogulul ca mogulul, dar rămâne de văzut dacă are umor.


Miercuri, toate trei săptămânale (Academia Cațavencu, Cațavencii și Kamikaze) au pe prima pagină trucaje care fac referire la conflictul lui Băsescu cu MS Regele Mihai. Cel mai reușit mi se pare cel din Kamikaze, unde fața președintelui e altoită pe trupul MS Regina Elisabeta, cu legenda ”God save our chin”. Chestie de gust, ar putea la fel de bine să vă placă mai mult ”Regele Soarbe”, din Cațavencii.

Academia Cațavencu e moartă și pute

În schimb, Academia Cațavencu e groaznică. ”Marea abdicare”...ăsta e titlul, ok, dar unde e gluma? Trucajul îl prezintă pe MS Regele îngenunchiat la picioarele lui Băsescu: cred că toți cititorii de Rl, în frunte cu Petre Mihai Băcanu, au râs de s-au spart. (Asta fiindcă mogulul Adamescu susține că a cumpărat și finanțează Rl pentru că i-a plăcut în anii 90 și nu vrea să se piardă acel spirit. Hă, hă, hă!). Rubricile consacrate de ”cațavencii” fondatori ascund texte inepte ale unor necunoscuți, sau doar acre, care îți fac milă sau silă, după caz. Nici nu-ți vine să râzi de cea ajuns revista, mai degrabă să plângi. Bulele sunt groaznice. De pildă, la un portret al lui Răzvan Lucescu, bula conține următoarea inepție: ”Iar l-am supărat pe tăticu care și el e bolnav cu inima, ce mă mai enervează Hagi ăsta, se dă mare rege, dar a uitat că tăticu a fost căpitanul de pe Wembley.” Da, și? Alături, la poza lui Mircea Sandu se merge tot pe enervare:”Băi, ce mă enervează ăștia cu comisiilelor independente care mă pun rău cu FIFA și mă bagă în tot felul de procese oneroase”. De en

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel