Companiile din România, diferenţă majoră faţă de cele din Vest. Rectorul Mihnea Costoiu: Doar se plâng
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre modul în care companiile ar trebui să se implice în educarea studenţilor şi diferenţele care sunt, din acest punct de vedere, între ceea ce se întâmplă în România şi în ţările din Vest.

"Faţă de ce se întâmplă în străinătate, companiile care operează în România doar se plâng. Vin şi spun ‚n-avem, n-avem, n-avem’. Dacă mergem în Statele Unite, în Franţa sau în Germania vedem că o relaţie trilaterală: student – universitate – companie. Compania investeşte în universitate şi respectiv în student pe toată perioada agreementului. Pune la dispoziţie echipamente, know-how şi burse pentru studenţi, astfel încât la finalul ciclului de învăţământ studentul să vină în companie.

Dacă noi doar venim şi spunem: ‚nu ne daţi, nu ne faceţi, nu ne dregeţi’, nu are cine să dea şi să facă. Şi asta v-o spune rectorul celei mai antreprenoriale universităţi din România. Noi am semnat peste 3.500 de acorduri cu companii de la IMM-uri la multinaţionale. Suntem aproape dar nu o putem face doar oferind. E important să avem această relaţie", a declarat Mihnea Costoiu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel