Companiile aeriene afectate de războiul Ucraina-Rusia. Zboruri anulate catre Rusia si Ucraina
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay
În timp ce Ucraina, Moldova și o parte din spațiul aerian al Belarusului s-au închis pentru zboruri comerciale din motive de siguranță, unele companii aeriene au luat, de asemenea, poziții împotriva zborurilor către și prin Rusia.

Invazia Ucrainei de către Rusia are un impact uriaș asupra călătoriilor aeriene.

Compania aeriană olandeză KLM, de exemplu, a oprit toate zborurile către Rusia pe 26 februarie, cu o zi înainte ca Țările de Jos să-și închidă spațiul aerian pentru aeronavele rusești.

Până acum, toate cele 27 de state membre UE plus Elveția, Albania, Canada, Islanda, Norvegia și Regatul Unit au interzis aeronavelor rusești să intre pe teritoriul lor și, ca răspuns, Agenția Federală a Rusiei a interzis tuturor zborurilor din aceste țări să intre în spațiul său aerian.

Site-urile de rezervare pentru vacanțe au răspuns și la invazia rusă a Ucrainei. Expedia Group și Bookings Holdings - cei mai mari doi vânzători de călătorii din SUA - au anunțat într-o declarație din 8 martie că au încetat să mai vândă rezervări către și dinspre Rusia, potrivit sursei euronews.

„Suntem profund îngrijorați de evenimentele devastatoare care se desfășoară în Ucraina și suntem alături de toți cei care suferă”, a declarat Booking Holidays, care a eliminat zborurile către Rusia și Belarus de pe site-ul său.

„Prioritatea noastră principală este asigurarea siguranței și securității angajaților noștri și a familiilor acestora, care sunt direct afectate. De asemenea, suntem în curs de a ne conforma tuturor sancțiunilor globale aplicabile, inclusiv restricțiilor semnificative impuse dintr-o serie de țări”.

Iată informațiile cheie de la companiile aeriene de până acum

Jet2 a suspendat zborurile către Polonia. Compania aeriană cu sediul în Leeds a suspendat toate zborurile către Polonia și anulează zborurile către Cracovia de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii mai. Într-o declarație publicată pe 9 martie, compania aeriană a declarat că toți pasagerii afectați vor fi rambursați.

Wizz Air a suspendat zborurile din toate destinațiile din Rusia și Ucraina.Compania aeriană central-europeană și-a mutat, de asemenea, toate zborurile sale din Moldova către România.

Zborurile AirBaltic către Rusia sunt suspendate până la sfârșitul lunii mai

Flydubai a întrerupt unele zboruri către Belarus și Rusia.flydubai

Toate zborurile de la Flydubai între Dubai și Krasnodar și Rostov-pe-Don în Rusia au fost suspendate cel puțin până la 1 aprilie.

Austrian Airlines declară că a suspendat toate zborurile către Ucraina până pe 26 martie. 

KLM, compania aeriană principală a Țărilor de Jos a anulat toate zborurile către Rusia.

Lufthansa, compania aeriană germană, nu folosește spațiul aerian rusesc și zborurile către Rusia sunt suspendate.Orice alte zboruri ale companiei aeriene nu trec prin spațiul aerian ucrainean.

Pegasus anuțase că toate zborurile Pegasus Airlines către Ucraina și Krasnodar-Rusia, au fost anulate între 24 și 26 februarie, însă zborurile către Krasnodar au fost reluate acum.

Swiss International Airlines (SWISS) a anulat toate zborurile către Rusia până la o nouă notificare, iar zborurile către Ucraina sunt suspendate până pe 30 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel