Compania spațială a lui Jeff Bezos a câștigat un contract cu NASA pentru construcția unui modul de aselenizare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Compania spațială a lui Jeff Bezos a câștigat un contract cu NASA pentru construcția unui modul de aselenizare / Foto: Pixabay
Compania spațială a lui Jeff Bezos a câștigat un contract cu NASA pentru construcția unui modul de aselenizare / Foto: Pixabay
Blue Origin, compania spațială a lui Jeff Bezos a câștigat un contract NASA pentru construcția unui modul de aselenizare.

Compania spaţială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, a câştigat un mult râvnit contract din partea NASA pentru construcţia unui modul capabil să transporte astronauţi la suprafaţa Lunii şi înapoi pe orbita selenară, conform unui anunţ făcut vineri de NASA, transmite Agerpres, citând Reuters.

Decizia NASA îi va conferi agenţiei spaţiale americane o a doua soluţie pentru transportul astronauţilor de pe orbita selenară la suprafaţa satelitului natural al Terrei, în cadrul programului spaţial Artemis, după ce prima alegere pentru această sarcină a fost compania SpaceX a miliardarului Elon Musk, care a primit un contract în valoare de 3 miliarde de dolari în 2021.

Revenirea astronauţilor pe Lună



Revenirea astronauţilor pe Lună, folosind vehiculul spaţial Spaceship, construit de SpaceX, se va produce în cursul acestui deceniu.

Contractul încheiat cu Blue Origin are valoarea de 3,4 miliarde de dolari, conform NASA.

Blue Origin colaborează pentru construcţia modulului de aselenizare cu companiile Lockheed Martin şi Boeing, cu producătorii de software Draper şi cu compania de robotică Astrobotic.

VEZI ȘI: Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiu: E păcat că în școli nu se studiază astronomia. Au ajuns oamenii să considere că pământul este plat

Primul om care a pășit pe lună

Oamenii au ajuns pe Lună prin intermediul misiunilor spațiale Apollo, desfășurate de NASA, agenția spațială americană, în perioada 1969-1972. Misiunea Apollo 11, care a avut loc în iulie 1969, a fost cea care a dus la primul pas al unui om pe suprafața lunară.

Iată un rezumat al pașilor principali ai misiunii Apollo 11:

1. Lansarea: Pe 16 iulie 1969, nava spațială Apollo 11, echipată cu un modul lunar numit "Eagle" și un modul de comandă și serviciu, a fost lansată în spațiu de pe platforma de lansare Kennedy Space Center din Florida.

2. Călătoria spre Lună: După lansare, echipajul format din astronautul Neil Armstrong, astronautul Buzz Aldrin și astronautul Michael Collins, a călătorit timp de aproximativ trei zile spre Lună.

3. Intrarea în orbită lunară: Modulul de comandă și serviciu a intrat într-o orbită lunară, în timp ce modulul lunar a rămas în afara orbitei.

4. Coborârea pe Lună: Utilizând modulul lunar, Armstrong și Aldrin au coborât pe suprafața lunară pe 20 iulie 1969. Armstrong a fost primul om care a pus piciorul pe Lună și a rostit celebrul său citat: "Acesta este un pas mic pentru un om, dar un salt uriaș pentru omenire".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel