Compania Samsung, acuzată de abuzuri asupra salariaților în China
Data publicării:
Autor: Lazarescu Corina
WhatsApp

Compania Samsung este acuzată că îşi exploatează angajaţii din China potrivit unui raport al China Labor Watch. Samsung Electronics şi furnizorii săi angajează minori, îşi forţează angajaţii să lucreze suplimentar,  nu le asigură condiţii de lucru în siguranţă și nu sunt plătiți în conformitate cu munca pe care o prestează, relatează Bloomberg.

[caption id="attachment_229985" align="alignleft" width="310"] sursa foto:antena3.ro[/caption]

Reprezentanţii China Labor Watch susţin că au descoperit "abuzuri grave" la şase fabrici deţinute în Asia de Suwon, Samsung şi furnizori ai companiei Samsung.

Angajaţii sunt supuşi la "abuzuri fizice şi verbale" şi nu au nici o modalitate reală de a face plângere împotriva situaţiei, se arată în raport.

"Abuzurile asupra muncitorilor nu se găsesc numai la Samsung. Ele sunt o problemă în toată industria electronicelor", a declarat Kevin Slaten, purtător de cuvânt pentru China Labor Watch.Oficialii Samsung susţin că nu au cunoştinţe despre existenţa vreunui caz de muncitori minori în fabricile sale.

Este cunoscut că muncitorii chinezi sunt într-o situație cum nimeni nu a mai fost ,acum la ei natalitatea trebuie ținută sub control astfel că familiile nu mai au voie  să aibă mai mult de un copil,maxim doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel