Compania aeriană naţională a Indoneziei dă în judecată un vlogger pentru o postare pe Instagram
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O vedetă pe YouTube din Indonezia a declarat marţi că a fost dată în judecată de compania aeriană naţională Garuda pentru o postare pe social media despre un meniu la clasa business scris de mână, informează dpa.

Rius Vernandes, un cunoscut vlogger, a postat sâmbătă un videoclip pe Instagram în care arăta meniul scris pe o bucată de hârtie de caiet, alături de textul: "Meniul este încă în curs de imprimare, domnule".

Postarea sa a devenit virală - în urma sa mai mulţi utilizatorii de social media din Indonezia ironizând compania aeriană.

Rius a povestit însă că ulterior a fost chemat la poliţie în legătură cu postarea sa.

"Am fost reclamat pentru defăimare. Sunt sigur că ştiţi că nu am avut nicio intenţie de a defăima pe nimeni", a scris el ulterior pe Instagram.

În replică, Garuda a precizat că meniul scris de mână a fost realizat de un membru al echipajului pentru uz personal, nu pentru a fi înmânat pasagerilor.

Poliţia a confirmat că Garuda a depus o plângere pentru defăimare împotriva vloggerului.

Marţi, compania a fost din nou criticată în urma unei circulare care instruia echipajul de cabină să interzică pasagerilor să facă fotografii sau înregistrări video în timpul zborului care să fie difuzate pe reţelele de socializare.

Compania aeriană a clarificat ulterior că directiva a fost retrasă, dar a precizat că pasagerii sunt sfătuiţi să respecte dreptul altor persoane la intimitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel