REVOLTA băncilor după amendamentul lui Daniel Zamfir. Război pe comisioane
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Daniel Zamfir, senator PNL, a reacționat la DC News Live după ce băncile au refuzat să renunţe la comisionul pe care clienţii sunt obligaţi să-l achite pentru operaţiunea de interogare sold, la bancomat. 

Senatorii au votat, în plen, eliminarea comisionului de interogare sold, Camera Deputaţilor fiind for decizional. Precizăm că vorbim despre un amendament al lui Daniel Zamfir care dorea să-i scutească pe români de un comision, doar că băncile s-au revoltat.

"Mi se pare o cheste absolut de neînțeles. Faptul că băncile au o asemenea atitudine... cred că este în dezavantajul lor. Eu nu sunt împotriva băncilor! (...) Eu am o problemă cu practicile lor. Am o problemă cu clauzele abuzive. Vreau și eu un sistem bancar puternic, dar vreau ca băncile să fie partenere cu omul de afaceri și să nu-l subjuge pe debitor. Câți oameni de afaceri sunt mulțumiți de relația contractuală cu banca? (...) Asta era o chestie extrem de banală. De ce să plătesc comision în momentul în care bag cardul în bancomat să văd dacă mi-a intrat salariul de la slujbă? Banca nu ia o dată bani pentru că îmi intră salariul? Avem și poziția Băncii Naționale care a spus că este un comision imoral. Atunci de ce să nu îl scot? Am făcut un amendament, a trecut de Senat, dar ce a fost la Camera Deputaților... Asociația Băncilor a venit în comisii și a spus că acest comision trebuie să rămână. Nu este o sumă mare, dar mai mult este deranjant ca idee. Să îți ia bani doar pentru că vrei să afli dacă ți-a intrat salariul... Nu e în regulă", a zis senatorul PNL la interviurile DC News Live.

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a transmis un amendament la proiectul de lege din Camera Deputaţilor, care prevede, printre altele, şi eliminarea acestui comision.

Răspunsul integral îl găsiți aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel