Comisia specială: conditii noi pentru angajarea procurorilor DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a adoptat, joi, un amendament potrivit căruia procurorii care vor să lucreze la Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie să susţină un concurs.

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a adoptat, joi, un amendament potrivit căruia procurorii care vor să lucreze la Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie să susţină un concurs în faţa Secţiei de Procurori a CSM.

"Direcţia Naţională Anticorupţie se încadrează cu procurori numiţi prin ordin al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la propunerea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, prin concurs, în limita posturilor prevăzute în statul de funcţii, aprobat potrivit legii", se arată în amendamentul adoptat de comisia specială.

În forma iniţială a proiectului, acest articol prevedea că "Direcţia Naţională Anticorupţie se încadrează cu procurori numiţi prin ordin al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, în limita posturilor prevăzute în statul de funcţii, aprobat potrivit legii".

Comisia a mai adoptat încă un amendament, potrivit căruia, pentru a fi numiţi în cadrul DNA, 'procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin 8 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs susţinut în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel