Comisia SIPA, decizie. Reacţia PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Arhiva SIPA
Arhiva SIPA
Comisia SIPA a fost "doar un pretext de a identifica eventuale motive în scopul acuzării ministrului de Justiţie din perioada 2005 - 2006", a declarat, joi, deputatul PNL Gabriel Andronache. 

Comisia SIPA a fost "doar un pretext de a identifica eventuale motive în scopul acuzării ministrului de Justiţie din perioada 2005 - 2006" şi nu şi-a realizat scopul formal pentru care a fost înfiinţată - acela de a identifica motivele pentru care s-a desfiinţat acea direcţie generală de protecţie şi anticorupţie, a declarat joi deputatul PNL Gabriel Andronache. 

"Astăzi şi-a încheiat activitatea Comisia SIPA, cel puţin la nivel formal, aşa cum a şi început-o - prin abuz. În sensul în care noi, Opoziţia, am solicitat să ni se acorde posibilitatea de a depune opinie separată la raport, pentru că în mod evident nu am fost de acord şi nu avem cum să fim de acord cu raportul pe care majoritatea parlamentară îl va prezenta în plenul reunit al celor două Camere, deoarece acele concluzii care vor fi prezentate şi propuneri nu au la bază niciun fel de temei, nici în fapt şi nici în drept.

În cadrul opiniei separate pe care totuşi am exprimat-o în cadrul comisiei am arătat faptul că această comisie practic nu şi-a realizat scopul formal pentru care a fost înfiinţată - acela de a identifica motivele pentru care s-a desfiinţat acea direcţie generală de protecţie şi anticorupţie", a afirmat Andronache. 

Liberalul va recomanda Parlamentului să desfiinţeze această comisie înainte de prezentarea raportului 

El a susţinut că, de fapt, această comisie a fost "doar un pretext de a identifica eventuale motive în scopul acuzării ministrului de Justiţie din perioada 2005 - 2006 şi nu a avut un alt rol, pentru că întreaga activitate s-a concentrat strict pe modul în care s-a gestionat arhiva, deşi scopul era acela de a identifica motivele de desfiinţare a acestei direcţii". 

Deputatul liberal a precizat că va recomanda plenului celor două Camere ale Parlamentului să desfiinţeze această comisie înainte de prezentarea raportului şi să procedeze la înfiinţarea alteia, care să evalueze situaţiile de poliţie politică "derulate de fosta SIPA în perioada 2001 - 2004". 

Vezi şi:Comisia SIPA, vot: Monica Macovei a încălcat legea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel