Comisia Europeană răspunde scrisorii PSD. Marcel Ciolacu, avertisment pentru PNL: Este suficient de clar, dle Orban?
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 03 Martie 2020, 10:25
WhatsApp
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj ferm pentru Guvernul PNL şi a afirmat că România ar putea fi sancţionată de Comisia Europeană dacă se fac modificări la legile electorale. 

"Comisia Europeană spune STOP modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL!

O spune extrem de clar doamna Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, răspunzând scrisorii #PSD prin care am atras atenția asupra #derapajelor anti-democratice făcute de PNL prin modificarea legislației electorale cu puțin timp înainte de alegeri:

"Pentru apărarea democrațiilor noastre este esențial ca alegerile să fie protejate în toate statele membre. (...) Comisia de la Veneția recomandă ca elementele fundamentale ale legilor electorale, în particular procedura sistemului electoral, componența comisiilor electorale și delimitarea circumscripțiilor electorale, să nu fie modificate cu mai puțin de un an înainte de alegeri sau ar trebui să fie prevăzute în Constituție sau într-un act normativ de nivel superior."

Este suficient de clar, domnule Orban? Sau așteptați sancțiunile Comisiei pentru a vă opri??", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?