Data actualizării:
Data publicării:

Comisia Europeană a aprobat a doua tranșă de bani din PNRR pentru România

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Comisia Europeană a aprobat a doua tranșă din PNRR.

Comisia Europeană a aprobat, marți, 27 iunie 2023, evaluarea preliminară pentru plata parțială a tranșei a doua din Planul Național de Redresare și Reziliență.

România urmează astfel să primească granturi de 1,86 miliarde de euro în luna septembrie, la care se adaugă cea mai mare parte a componentei de împrumuturi aferente cererii de plată. Comisia Europeană a aprobat și evaluarea preliminară pentru cererea de plată numărul 2 (CP2), transmisă de Guvern în decembrie 2022

Până în prezent, România a încasat aprroximativ 6,3 miliarde de euro, acești bani reprezentând prefinanțarea și prima tranșă din PNRR.

Valoarea cererii de plată numărul 2, cu tot cu prefinanțarea de 13% deja plătită, este de 3,22 miliarde de euro, din care 2,14 miliarde de euro reprezintă componenta de grant (fonduri nerambursabile) și 1,08 miliarde de euro este componenta de împrumut.

Fără avansul de 13% care a fost deja plătit, tranșa a doua este acum de 2,8 miliarde de euro. Din acești bani, 1,86 miliarde de euro este partea de grant și 0,94 miliarde de euro este partea de împrumut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel