Data publicării:
Comisia de petiţie a Parlamentului European lucrează la o nouă rezoluţie privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen
Comisia de petiţie a Parlamentului European lucrează la o nouă rezoluţie privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.
Eurodeputaţii pleacă în elaborarea documentului de la petiţia depusă de fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu, prin care trage un semnal de alarmă asupra tratamentului discriminatoriu al Austriei în privinţa României.
'Petiţia prin care se cere aderarea României la spaţiul european de liberă circulaţie va fi discutată în regim de urgenţă. Semnatarii cer eurodeputaţilor să intervină pe cale juridică pentru a forţa Austria să accepte intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen. La nivelul Parlamentului European este deja un consens politic de susţinere a ţării noastre, dar este nevoie şi de o poziţie mai fermă din partea executivului comunitar', spune europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler.
În opinia sa, prin neacceptarea ţării noastre, piaţa unică europeană ar avea de suferit, mai ales în planul competitivităţii.
'Această piaţă unică este încă fragmentată din foarte multe puncte de vedere. Trebuie să eliminăm aceste fragmentări. Trebuie să vedem până la nivel politic, pot să dau şi un exemplu, cel legat de apartenenţa la Schengen a României şi Bulgariei, pentru că, până la urmă, intrarea României şi Bulgariei în Schengen, mai ales în contextul războiului din Ucraina, a coridoarelor solidarităţii care funcţionează pentru exporturile din Ucraina şi a relaţiilor pe care dorim să le menţinem, economice şi comerciale, cu Ucraina, această aderare a României şi Bulgariei nu este altceva decât o desăvârşire a pieţei unice europene.', a spus Winkler.
Aderarea la spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru România, iar subiectul va fi pus din nou pe agenda europeană, cel mai probabil în a doua parte a acestui an, scrie Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News