Data publicării:

Comisia de arbitri a CONMEBOL recunoaşte că VAR nu a fost utilizat corect

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Brazilianul Wilson Seneme, şeful Comisiei de Arbitri a CONMEBOL (Confederaţia Sud-Americană de Fotbal), a afirmat, marţi, că sistemul video de asistenţă la arbitraj (VAR) nu a fost utilizat corect la meciul pe care Brazilia l-a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa Argentinei, în semifinalele competiţiei Copa America, pe data de 2 iulie, care a generat criticile lui Lionel Messi, informează agenţia spaniolă EFE.

"La acţiunea lui Nicolas Otamendi au existat premisele pentru ca arbitrul să ceară consultarea VAR. Iar după meci, acesta a fost analizat şi am constatat că au existat erori", a spus Seneme pentru canal Fox Sports. 

În minutul 83, când Brazilia conducea cu 2-0, brazilianul Arthur l-a împins pe argentinianul Otamendi în interiorul careului, dar arbitrul Roddy Zambrano nu a sancţionat faza cu penalty.

Argentinienii au fost nemulţumiţi de prestaţia arbitrului Roddy Zambrano, iar Messi şi selecţionerul Lionel Scaloni l-au acuzat în mod special că nu a consultat VAR la anumite faze de joc. Fazele cele mai controversate au fost cele în care Sergio Aguero a căzut în careu după un contact cu Dani Alves şi un cot încasat în faţă de argentinianul Nicolas Otamendi în careul brazilian.

În prima fază, arbitrul susţine că Aguero l-a călcat iniţial pe fundaşul brazilian, iar în a doua fază, Zambrano a recunoscut onest că nu a văzut faza, iar conform reluării video acţiunea era interpretabilă, astfel că nu a luat nicio decizie.

După meci, Messi a criticat arbitrajul şi a declarat că jocurile sunt făcute pentru ca Brazilia să câştige Copa America.

Căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, Lionel Messi, a fost suspendat trei luni de la echipa naţională pentru criticile formulate împotriva Confederaţiei sud-americane (CONMEBOL).

Cvintuplul "Balon de Aur" nu va putea disputa astfel meciurile echipei sale naţionale până la începutul lunii noiembrie, dar va fi eligibil pentru campania de calificare sud-americană la Cupa Mondială 2022 din Qatar, ce va debuta în martie 2020, cu excepţia primului meci pentru care este suspendat.

Messi (32 ani) a primit, de asemenea, o amendă de 50.000 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel