Comisarul european pentru Afaceri Interne: Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
"Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen", consideră comisarul european pentru Afaceri Interne.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat luni că este momentul ca România să fie membru deplin al spaţiului Schengen.

Aceasta se află în vizită oficială în România.

"Sper că se va întâmpla curând, Comisia a făcut, după cum ştiţi, în aceşti zece ani, evaluarea că România este pregătită pentru Schengen. Iar aceasta este poziţia noastră în continuare. Încercăm să convingem Consiliul să avanseze, deoarece este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen", a arătat oficialul de la Bruxelles în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de Interne, Lucian Bode, conform Agerpres.

Comisarul european Johansson, în tabăra de refugiaţi de la Siret

Comisarul european Ylva Johansson, responsabil pentru afaceri interne, le-a mulţumit autorităţilor române şi cetăţenilor pentru modul în care au venit în sprijinul refugiaţilor din Ucraina.

"Cel mai important mesaj al meu este: mulţumesc, România. (...) Vremea este foarte rece, dar primirea este călduroasă. În aceste vremuri foarte dificile, când vedem din nou război în Europa, când vedem agresiunea lui Putin asupra unei ţări vecine suverane, să vezi cum cetăţenii din judeţul Suceava, români din toată ţara, societatea civilă, autorităţile îi întâmpină cu căldură pe refugiaţi este emoţionant. Arătând solidaritate, arătăm că ne bazăm pe alte valori decât Putin şi punem în practică aceste valori. Cu toţii am văzut, în ultimele zile, unitatea, o acţiune fermă (...) din partea Uniunii Europene, cum nu am mai văzut niciodată până acum, pentru că este necesar", a spus Ylva Johansson luni, la finalul unei vizite în tabăra de refugiaţi de la Siret.

Ea s-a declarat impresionată de modul în care autorităţile române şi cetăţenii au acţionat, dar a subliniat că este nevoie şi de implicare din partea Uniunii Europene să acorde susţinere financiară, materială şi în resursă umană.

Ylva Johansson a anunţat, totodată, că va fi pregătită, la nivelul Comisiei Europene, o platformă de solidaritate pentru ajutorarea poporului ucrainean şi pentru sprijinirea acţiunilor umanitare ale ţărilor din imediata vecinătate, mai transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel