Data publicării:

Comisarul european al Sănătăţii: Statele din UE să acţioneze acum pentru valurile de COVID-19 din iarnă

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro, Pexels
Fotografie de la cottonbro, Pexels

Statele membre ale UE ar trebui să înceapă să se pregătească acum pentru un nou val al pandemiei la toamnă şi iarnă, a declarat comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară.

Alegeri prezidentiale 2024

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să înceapă să se pregătească acum pentru un nou val al pandemiei de COVID-19 la toamnă şi iarnă, a declarat luni comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentară, Stella Kyriakides, precizând că există o înmulţire 'îngrijorătoare' a focarelor, potrivit Reuters, notează Agerpres. Oficialul european a atras atenţia, de asemenea, că nu este loc de complezenţă şi că pandemia nu s-a terminat.

„Din păcate, pandemia a arătat o creştere îngrijorătoare în unele ţări”, a afirmat Stella Kyriakides la postul public de radio din Cipru, ţara sa natală. „În ultimele două luni ne-am pregătit pentru toamnă şi iarnă, pe deplin conştienţi că următorul val pandemic nu poate şi nu ar trebui să apese şi mai mult asupra economiilor şi societăţilor noastre, în special într-un moment în care ele sunt deja afectate de războiul şi de invazia din Ucraina, precum şi de inflaţie”, a adăugat ea.

Stella Kyriakides a precizat că executivul comunitar a cerut statelor membre să accelereze vaccinarea cu booster a persoanelor de peste 60 de ani şi a grupurilor vulnerabile. „Aceste luni ar trebui să fie luni de pregătire, pentru ca sistemele noastre de sănătate să fie pregătite pentru posibile noi valuri care, de exemplu, s-ar putea combina cu gripa de sezon”, a mai afirmat comisarul european.

Citește și...

Bilanţ COVID-19, 24 iulie 2022. Scădere a cazurilor noi

Au fost înregistrate 4.094 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.390 mai puține față de ziua anterioară. 780 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 137 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.975, cu 230 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 186 persoane, cu 16 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 186 pacienți internați la ATI, 156 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 483 sunt minori, 480 fiind internați în secții, cu 43 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

65.857 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.În intervalul 23.07.2022 (10:00) – 24.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 4 decese ( 3 bărbați și 1 femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 4 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 de ani.  3 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Toți pacienții care au decedat erau nevaccinați.

Au fost efectuate 3.047 teste RT-PCR ( 1.384 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.663 la cerere) și 10.264 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.280.871 teste RT-PCR și 10.604.343 teste rapide antigenice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel