Comisar European: România câștigă în domeniul digital
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Comisia Europeana
Comisia Europeana
Viitorul Europei va fi digital sau "nu va exista" iar, în acest context, România câștigă datorită dinamismului și rețelei sale de start-up-uri, regiunea din care face parte țara noastră având un impact major asupra dezvoltării acestui domeniu, a declarat, marți, Mariya Gabriel, comisarul european pentru Economie și societate digitală.

Ea a participat la Digital Romania International Forum în Capitală și a mărturisit că s-a simțit "emoționată de dinamismul, motivația, angajamentul și viziunea" unor experți români în IT.

"Viitorul Europei va fi digital. Europa va fi digitală sau nu va exista", a evidențiat ea. În acest context, a punctat comisarul european, "România câștigă legitim, datorită dinamismului și rețelei sale de start-up-uri create în domeniile de vârf".

Anul trecut, a amintit aceasta, 'The Financial Times' prezenta un articol elogios despre start-up-urile din România. În opinia comisarului european, țara noastră are o "bază excepțională" de educație în domeniul științelor. "Lumea întreagă începe să realizeze că România este furnizor de software ce deseori este exportat", a spus Mariya Gabriel, adăugând că dovada acestui fapt sunt cele 40 de milioane de euro investiți anul acesta, în România, în start-up uri din domeniu.

Ea a mai spus că "exemplele de excelență sunt vizibile în Europa de Sud-Est". Totodată, comisarul european a vorbit despre importanța integrării țărilor din Balcanii de Vest. "Să nu uităm că Balcanii de Vest fac parte din Europa și trebuie să le oferim o perspectivă foarte clară", a afirmat Mariya Gabriel.

Mai mult, oficialul a arătat că "este important ca această regiune să se mobilizeze pentru crearea hub-urilor digitale". "Este important ca întreprinderile, și mai ales întreprinderile mici și mijlocii, să poată fi capabile să achiziționeze noi tehnologii", a afirmat ea.

La nivel european, a detaliat Mariya Gabriel, există un buget de 300 de milioane de euro pentru următorii trei ani, din care 100 de milioane pentru inovație, "pentru a ajuta start-up-urile să se dezvolte", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel