Comisar de poliție, dispărut în Dunăre. Plecase cu prietenii la pescuit
Un comisar de poliție din București este căutat în Dunăre. Acesta plecase cu mai mulți prieteni la pescuit.
Este vorba despre un ofițer de poliție din cadrul Direcției Generale a Municipiului București. Mai exact, acesta lucrează la secția 24 de Poliție din București. Se pare că bărbatul a mers împreună cu mai mulți prieteni la pescuit și a căzut în apele Dunării.
Acesta este căutat încă de la orele 10:00, în zona localității Prundu din județul Giurgiu. Autoritățile intervin și încearcă să-l găsească pe polițist. Scafandrii ISU Giurgiu sunt de asemenea prezenți și îl caută în Dunăre. La fața locului este prezentă și o ambulanță, dar și un echipaj de poliție care va cerceta cauzele producerii acestui eveniment.
Un bărbat care a dispărut, sâmbătă, în timp ce se afla la pescuit, este căutat de scafandri în apele Dunării, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.
"Scafandrii din cadrul ISU Giurgiu efectuează căutări în apa Dunării, în zona localităţii Prundu. Un bărbat se afla la pescuit ca un grup de prieteni a dispărut, existând riscul ca acesta să fie în apă", se precizează în informare.
Vezi și
Vară neagră pe litoral. 20 de persoane înecate
Douăzeci de persoane au murit înecate pe litoral, dintre care 14 în apele Mării Negre, în perioada 30 iunie - 5 septembrie, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".
Peste 2.400 de persoane au fost asistate medical, dintre care 728 au primit îngrijiri la corturile ISU amplasate pe plajă.
"În cele două luni de la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor ale pompierilor, 2.471 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical (728 la corturile amplasate pe plajă, 1.740 de echipajele care au încadrat ambulanţele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor şi alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere). Cele mai multe persoane (...) s-au adresat echipajelor din staţiunea Costineşti - 474, dintre care 201 au fost transportate la spital, urmată de Eforie Nord - 452, dintre care 210 au fost transportate la spital, Vama Veche - 371, dintre care 172 transportate la spital, Saturn - 343, dintre care 224 transportate la spital, Mamaia - 321, dintre care 217 transportate la spital, Năvodari - 292, dintre care 146 transportate la spital, Techirghiol - 189 persoane asistate medical, 100 dintre acestea fiind, ulterior, transportate la spital şi Corbu - 27, dintre care 9 persoane au necesitat transportul la spital, iar Punctul Temporar de Stingere Crucea a acordat asistenţă medicală pentru două persoane", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU "Dobrogea".
În perioada menţionată au fost salvate de la înec 11 persoane, iar 20 şi-au pierdut viaţa - 14 în mare, patru în Dunăre şi două în lacuri.
"Începând de astăzi, pe litoral, rămân operaţionale, până la data de 31 octombrie, două puncte de salvare acvatică - Mangalia şi Portul Tomis, precum şi un punct temporar de stingere - la Ciocârlia", se mai arată în comunicat.
Potrivit ISU "Dobrogea", pe 30 iunie au fost operaţionalizate în judeţul Constanţa, în special în staţiunile turistice, 25 puncte de lucru temporare, dintre care 11 puncte de stingere a incendiilor, 8 puncte de prim ajutor şi 6 puncte de salvare acvatică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News