Comercianţii de pe litoralul bulgăresc, dezamăgiţi de turiştii români: Nu cumpără nimic. Sunt mulți turiști, dar nu au bani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Comercianţii de pe litoralul bulgăresc nu sunt deloc fericiţi, deşi numărul turiştilor români care au venit acolo este în creştere. Aceştia se plâng, însă, de faptul că turiştii nu mai cheltuie ca în anii trecuţi, dar şi că turiştii cu bani din Rusia, Marea Britanie sau Franţa nu mai vin la mare în Bulgaria. 

"Situaţia nu e una bună deloc, mai ales pentru magazinul meu. Eu vând pantofi făcuţi special pentru turiştii din Rusia, dar aceştia nu au venit. Au venit în locul lor români care nu cumpără nimic. De asemenea, tinerii nu cumpără nimic, doar se duc la restaurante", a declarat un comerciant din staţiunea Sunny Beach pentru segabg.com.

"Sunt turişti mulţi, e drept, dar nu au bani. Comerţul nu merge bine. Cum ne vom plăti chiriile dar şi cazarea nu ştim încă", a explicat un altul. 

Dincolo de români, staţiunile din Bulgaria sunt pline de polonezi, ucrainieni şi moldoveni, dar şi bulgari, iar hotelurile din cea mai mare staţiune din sudul Mării Negre sunt la capacitate maximă. Cu toate astea, hotelierii sunt nemulţumiţi de invazia de maşini din zonă, de faptul că fiecare parchează unde are loc, fie că e vorba de grădini, alei sau parcări ilegale, în timp ce parcările cu plată sunt mai mult goale. 

"Sunny Beach are nevoie de mai multe parcări, iar acum acest lucru a devenit evident. E un mare test pentru noi, pentru că ne arată ce urmează în anii vitori. Cu ochiul liber putem vedea că infrastructura se sufocă, iar hotelurile noastre nu sunt potrivite pentru acest tip de turişti", a explicat Zlatko Dimitrov, directorul companiei Sunny Beach AD, care are grijă de infrastructura locală. 

Nici turiştii nu sunt mai mulţumiţi 

"E nebunie totală, e mult zgomot, plajele sunt aglomerate, nu sunt umbrele", se plâng turiştii conform sursei citate. 

Cu toate astea, proprietarii plajelor spun că aceste lucruri sunt normale în august. "Sunt mereu mulţi turişti în perioada asta. Să nu uităm că din cauza distanţei sociale a trebuit să reducem numărul de umbrele şi şezlonguri cu 25-30%", a explicat unul dintre ei. 

Doar proprietarii de restaurante îşi freacă mâinile de bucurie. "Aşteptam alţi turişti, dar nu ne putem plânge. Problema este că sezonul estival a început târziu anul acesta şi nu se ştie cât va dura", a declarat proprietarul unui bar. 

Mai bine de 2,5 milioane de turişti au ales până acum să îşi petreacă vacanţa în Bulgaria, conform Sistemului Unificat de Informaţii despre Turişti. Cei mai mulţi sunt bulgari, 1,7 milioane, în timp ce străinii sunt în număr de 890.000. Grosul acestora este reprezentat de români, polonezi, cehi, germani şi ucrainieni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel