Comemorare Doina Cornea. Fiul disidentei anticomuniste refuză invitaţia lui Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Doina Cornea
Doina Cornea
Fiul disidentei anticomuniste Doina Cornea, Leontin Iuhas, refuză invitaţia pe care i-a adresat-o preşedintele Klaus Iohannis de a participa, pe 20 mai, la ceremonia publică de comemorare a revoluţiei din Decembrie 1989.

'Vă mulţumesc pentru invitaţia pe care mi-aţi făcut-o să particip la Ceremonia publică '30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. 2019 - Anul omagierii victimelor comunismului', care va avea loc în data de 20 mai 2019. Poate că m-aş simţi onorat şi aş participa la evenimentul pe care îl veţi patrona dacă nu ar exista câteva motive ce mă împiedică să o fac. În primul rând e vorba de calitatea mea care m-ar îndreptăţi să particip la un astfel de eveniment. (...) Pe de altă parte nu înţeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989 are loc în luna mai? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral. Şi nu doresc, de asemenea, să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torţionarii lor. Şi oare de ce aţi fixat data ceremoniei chiar în 20 mai? De ce nu 13-15 iunie?', a arătat Leontin Iuhas într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că nu se simte victimă a comunismului, deşi a a făcut închisoare. 'Dacă am fost invitat în calitate de victimă a comunismului, pot să vă spun că nu, nu mă simt o victimă a comunismului. Victime ale comunismului au fost cei care şi-au pierdut viaţa sau sănătatea în închisorile comuniste, elitele politice, culturale, religioase, partizanii care au luptat în munţi, care au dispărut la Sighet, Aiud, Piteşti, Canal şi multe alte centre de exterminare. (...) Cele câteva săptămâni de puşcărie comunistă pe care le-am făcut doar pentru că mi-am exprimat, alături de mama mea, solidaritatea cu muncitorii braşoveni nu-mi dau dreptul să intru în categoria victimelor comunismului. Singurul drept moral pe care l-am câştigat atunci a fost acela de a mă putea uita acum, fără ruşine, în ochii copiilor mei. (...) Cu speranţa că-l veţi lăsa pe succesorul dumneavoastră să organizeze aniversarea Revoluţiei, atunci când e firesc, în luna decembrie, Leontin Horaţiu Iuhas', a mai arătat fiul Doinei Cornea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel