Coliva, beneficii pentru sănătate. De ce ar trebui s-o consumi
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 01 Martie 2020, 17:20
WhatsApp
Coliva se pregătește, de regulă, de către femei în momentul în care se face pomană pentru cei morți, dar și la diverse sărbători religioase, fiind adusa la biserică. Știai că are beneficii pentru sănătate? 

Datorită celor trei ingrediente, boabele de grâu, mierea și nuca, coliva este un desert sățios și sănătos.

Grâul conține minerale și aminoacizi care combat anemia, durerile musculare, constipația și afecțiunile inimii, scrie libertateapentrufemei.ro. Este bogat în fibre și conține îndeosebi magneziu și fosfor, ceea ce contribuie la o foarte bună digestie și previne depunerea de grăsimi pe vasele de sânge, prevenind multe dintre afecțiunile cardiace frecvente precum aritmia și bradicardia, dar și hipertensiunea.

Mierea este un aliment plin de vitalitate și energie, ea întărește sistemul imunitar și conține enzime benefice pentru toate procesele și funcțiile organismului, pe lângă vitaminele și mineralele binecunoscute. Stimulează digestia, echilibrează activitatea glandelor endocrine, are efect antibiotic împotriva bacteriilor și microbilor cu care luăm contact zilnic, este un bun pansament pentru stomacul iritat și are proprietăți inflamatorii.

Nucile sunt bogate în proteine sănătoase și grăsimi care ajută memoria și activitatea cerebrală. Stimulează inima, echilibrează producția de hormoni și ajută digestia. De asemenea, echilibrează ritmul cardiac și ajută fertilitatea și mențin ochii sănătoși.

Vezi și: Salată Coleslaw, rețeta. Prepar-o la tine acasă!

De ce să pui oțet în pilaf când îl gătești. Trucul este incredibil de bun!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?