Colaborare Pro România - PSD în Parlamentul European. Crețu: Suntem ALIAȚI firești!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Europarlamentarul Corina Crețu a vorbit despre colaborarea dintre PSD și Pro România în Parlamentul European.

Europarlamentarul Corina Crețu, de la  Pro România, a spus, în interviul DCNews, că are o bună colaborare cu PSD în Parlamentul European.

"Echipa din spate contează foarte mult. Eu am condus organizația României atunci când PSD-ul avea 16 parlamentari din 32. De aceea îmi și pare rău, vă spun sincer, pentru că a fost un vot masiv, în 2014, când PSD lua la europarlamentare 48%. Nu cred că 100 de ani de acum încolo un partid, oricare ar fi el, va mai lua un procent atât de mare. Mă descurc foarte bine. Fac parte din echipa S&D, deci noi acolo avem cumva un fel de alianță nescrisă și cred că asta ar fi și soluția la nivel național, de a se face o largă coaliție social-democrată pentru că o țară săracă ca România cred că are nevoie de o social-democrație, o social-democrație puternică.

Înainte de alegeri au fost momente mai tensionate, dar acum, sigur, colaborăm, vorbim pe fiecare rapoarte, ne ținem locul unul altuia atunci când e nevoie. Deci acesta ar trebui să fie un model pe care să-l preluăm inclusiv în țară, adică problema PSD-ului nu ar trebui să fie Pro România pentru că noi suntem aliați firești, după părerea mea.", a declarat Corina Crețu în interviurile DC NEWS.

Nici Victor Ponta nu exclude alianța cu PSD

Într-un interviu tot pentru DCNews, din luna mai, Victor Ponta, preşedintele Pro România, a anunţat că nu exclude o viitoare alianţă cu PSD, dar a menţionat şi că acest lucru nu depinde doar de el. 

"În 2024, fiind patru rânduri de alegeri, europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale, e o şansă să faci o schimbare. PSD-ul oricum va acumula voturi pentru că sunt răi ăştia", a spus Victor Ponta la DC NEWS. 

"Pro România o să încerce să facă cei cinci la sută data viitoare, dar recunosc că eu cred într-o alianţă a opoziţiei şi m-aş bucura pentru asta. Nu doar Pro România şi PSD, ci şi alţii mai mici, cu PSD cel mai mare. E normal! Şi mai cred un lucru. Că ar trebui, pe baza experienţelor anterioare, pe care le avem toţi, să ne gândim de pe acum la candidatul la prezidenţiale. Atenţie, nu mă propun pe mine. Dar nici dl Ciolacu, că preşedintele a candidat mereu şi a păţit-o. Poate ar trebui să ne gândim la un tip de candidat care să răspundă aşteptărilor oamenilor. Un altceva faţă de Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. După care dl Ciolacu poate încerca să fie premier. Dar mai trebuie ceva! Eu, timp de trei ani, am stat în fiecare săptămână de două ori pe săptămână la masă cu Florin Georgescu, Daniel Dăianu, Cristi Socol. Am învăţat! E altceva decât să faci campanie! Sper să îşi ia nişte consilieri economici şi să vorbească de economie", a conchis Victor Ponta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel